Onderzoek: eigenwijs kind wordt later succesvolle volwassene

24.11.2016 11:05
Beeld: Getty Beeld: Getty

Sommige kinderen zijn heerlijk eigenwijs en weten precies wat ze willen. Zij durven zichzelf te zijn en maken keuzes waar ze voor de volle 100% achter staan. Deze eigenwijsheid maakt hen tot succesvolle volwassen, aldus onderzoekers.

Onderzoekers bekeken kinderen van 8 tot 12 jaar. Zij keken wat het effect was van eigenschappen zoals doorzettingsvermogen en koppigheid op hun ontwikkeling. Zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Veertig jaar later kwamen ze met het resultaat. Wat blijkt? Niet de volgzame kinderen, maar de eigenwijze types groeiden uit tot de volwassenen met het meeste geld op zak, zo toont de studie aan.

Vechters

Het onderzoek gaat niet in op de relatie tussen de eigenwijze meisjes en jongens, en het hogere inkomen op latere leeftijd. Wel hebben de onderzoekers zo hun vermoedens. Waarschijnlijk zijn dit de kinderen die lak hebben aan groepsdruk. Die vechten voor wat ze willen. Zelfs als hun keuze grote gevolgen heeft en het lang gaat duren. Dit zijn de kinderen die competitief zijn op school. Grote kans dat zij zich laten horen bij de onderhandelingen over hun salaris.

Bron Learning mind

Lees ook Ankes ode aan alle oneindig eigenwijze meisjes