gezonde-eetgewoonten-kind-aanleren

Met al die reclame's en supermarktstellingen vol snoep, koek en ander lekkers, kan het weleens lastig zijn om jouw kind gezonde eetgewoonten bij te brengen. Daarom een paar handige tips van moeder van drie (13, 11 en 6) en gewichtscoach Mieke Kosters.

1. Smoothie en water


"In de ochtend geef ik mijn kinderen altijd een smoothie mee naar school. Ze vinden dit heerlijk en ze hebben dan gelijk alle vitamines binnen. Ook krijgen ze in plaats van een pakje, een fles water mee. Voor de smaak kun je er dan een citroentje of ander stuk fruit in doen. Thuis drinken ze ook water, thee en af en toe suikervrije siroop. Als we uiteten gaan mogen ze bestellen wat ze willen. Wanneer je dit al vanaf het begin doet, wordt dit voor kinderen de standaard."
 

2. Eerst iets gezonds


"Wanneer mijn kinderen uit school komen, krijgen ze eerst iets gezonds. In de middag mogen ze wel een snoepje, en daarna weer iets gezonds. Op deze manier hou je het overzichtelijk voor jou en je kinderen en kan je een beetje in de hand houden wat ze binnenkrijgen. Oh, en een uur voor het avondeten mogen ze niet meer snoepen, want zo leren ze dat trek niet zo gek is."
 

3. Het 'moet op'-principe


"Ik geloof hier niet in en dwing mijn kinderen dan ook niet om hun bord leeg te eten. Je lichaam is geen kliko, zeg ik altijd maar. Ze moeten wel alles proeven en nieuwe dingen proberen, maar als ze iets niet lusten, hoeft het niet. En daarbij: ik ben van mening dat kinderen zichzelf echt niet uithongeren."
 

Lees ook
Tips van een gewichtscoach: effectief afvallen doe je zo >

 

4. Zelf pakken


"Deze tip komt van mijn dochter. Ze zei laatst: 'Als een kind vraagt om een snoepje, moet je vaker zeggen dat ze 't zelf moeten pakken. Zo doen ze zelf moeite voor het snoepje en eten ze alleen als ze er écht zin in hebben'. Wel een goeie, vond ik."
 

5. Angst voor suiker


"Ouders worden de laatste tijd zo bang gemaakt voor suiker, totaal niet nodig. Laat je hier niet door meeslepen en relativeer: de wereld vergaat echt niet als jouw kind drie dagen achter elkaar veel suikers eet."
 

6. Sporten is leuk


"Leer je kinderen al vanaf het begin dat sporten leuk is. Leg ze het belang van bewegen uit en geef zelf ook het goede voorbeeld. Zo kom je al een heel eind."

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >