5x zo voorkom je sinterklaasstress

18.11.2019 08:42
tips-zo-voorkom-je-sinterklaasstress

Sinterklaas en de sfeer eromheen is heerlijk. Maar ook een hoop gedoe. Hoe voorkom je stress en maak je het jezelf wat makkelijker?

Pakjesavond in het weekend

Dit jaar valt pakjesavond op een donderdag, dat kan haasten zijn met school en werk. Maak het jezelf gemakkelijk en leg aan je kind uit dat Sinterklaas spéciaal voor jullie een paar dagen eerder of later komt met een zak vol cadeaus. In het weekend dus. Heb je meer tijd om alles voor te bereiden en maakt het ook niet uit als je kind van de spanning slecht slaapt. 

 

Spanning bij je kind

In de weken voor pakjesavond is Sinterklaas echt overal. Op school, de opvang, op televisie en dan sluipt hij ook nog eens rond jullie huis midden in de nacht. Die spanning kan je kind teveel worden waardoor hij slecht gaat slapen of concentratieproblemen krijgt. Beperk de Sinterklaasprikkels en zorg dat je kind weet waar hij aan toe is. Vertel hem hoe vaak hij zijn schoen mag zetten en vertel hem over wat Sinterklaas betekent. 

 

Lees ook
Nachtmerries en overgeven: voor dit meisje (6) is Sinterklaas afzien >

 

10 minuten-surprises

Bij surprises geldt het motto: weinig moeite, groots effect. En maak het jezelf niet te moeilijk, volgend jaar weer een kans om helemaal uit te pakken met papier maché of een speurtocht. Pinterest is je redding: zo maak je van een leeg melkpak een vogelhuisje, van keukensponzen taartjes en van een schoenendoos een tafelvoetbalspel. 

 

Creëer sinterklaassfeer

Hoe oud je kind ook is, de sfeer van Sinterklaas pikt iedereen op. Maak van pakjesavond (of de dagen ervoor) een feestje met rituelen en bak bijvoorbeeld zelf iets lekkers in sinterklaassferen. Suggestie: bak een speculaascake. Hartstikke makkelijk en valt altijd in de smaak.

 

Voor volgend jaar

Het is nu aan de late kant, maar alvast voor volgend jaar: verzamel het hele jaar door cadeaus. Zo voorkom je dat je in die laatste paar weken een schoencadeau uit de supermarkt mee plukt en aan het duimen bent dat je online bestelde cadeaus op tijd binnen zijn. 

 

AdvertisementMeer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >