Nachtmerries en overgeven: voor dit meisje (6) is Sinterklaas afzien

18.11.2019 15:00
nachtmerries-overgeven-sinterklaas

Niet voor alle kinderen is de komst van Sinterklaas één groot feest: de zesjarige dochter van Barbara Oosthoeks is er maanden door van slag. Vorig jaar deed de moeder haar verhaal.

“Ze werd drie à vier keer per nacht wakker door nachtmerries en was zo vermoeid aan het eind van de dag, dat ze het allemaal op mij afreageerde”, vertelt ze aan RTL Nieuws

 

‘Een enorme opluchting’

Soms was het meisje zo gespannen, dat ze op school moest overgeven. En toen dit jaar in oktober de nachtmerries alweer begonnen, had Barbara er genoeg van. “Ik dacht: nee, dit gaan we niet weer doen. Daarom heb ik mijn dochter maar verteld dat de beste man niet bestaat. Een enorme opluchting. Het kwam wel aan bij haar. Ze vindt het nog steeds spannend, maar kan er nu wel van genieten.”

 

Lees ook
13 dingen die ik mis nu mijn kinderen niet meer in Sinterklaas geloven >

 

‘Te spannend’

Barbara vindt dat het hele sinterklaasfeest en het journaal eromheen veel te spannend worden gemaakt voor kinderen. “Dan drijft het grote boek weer in het water of zijn de cadeautjes zoek. De afleveringen zijn ook heel interactief; er moet van alles op school gebeuren. Hierdoor is het feest een moetje geworden. Je kunt als ouder niet meer kiezen in welke mate je meedoet.”

Heeft jouw kind ook last van sintstress? RTL Nieuws zet vijf tips voor je op een rij.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >