In samenwerking met Kek Mama

4x waarom een huisdier goed is voor je kind

05.05.2017 09:56
huisdier-goed-voor-kind

Vraagt jouw kind al tijden om een huisdier, maar twijfel je nog? Lees dan even dit. Oké, de kans is groot dat jij die kattenbak negen van de tien keer verschoont, maar een huisdier is wel hartstikke gezellig en nog goed voor de ontwikkeling van je kind ook.

1. Goed voor z’n gezondheid

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een huisdier goed is voor de gezondheid. Niet alleen zorgt het aaien van een dier voor een verlaagde hartslag en bloeddruk, ook zijn kinderen met huisdieren minder gevoelig voor het ontwikkelen van allergieën en astma. Al hangt dat laatste natuurlijk ook af van het type huisdier en erfelijke aanleg van je kind.

 

2. Veel beweging

Een huisdier heeft beweging nodig, dus een paar keer per dag een rondje wandelen met Bello hoort erbij. Pluspunt: je kind komt nog vaker buiten, kan een frisse neus halen en krijgt meteen z’n portie dagelijkse beweging. Combineer het met bos- of strandwandeling of een ander leuk uitje en je bent meteen een dag zoet.

 

3. Hartstikke gezellig

Nog zo fijn aan een huisdier: je kunt er lekker mee knuffelen. Daarnaast zijn huisdieren altijd blij om je te zien en zijn ze hartstikke trouw, wat goed is voor de sociale ontwikkeling van je kind. Kortom: alle ingrediënten voor een dikke vriendschap.

 

4. Grote verantwoordelijkheid

Eten geven, uitlaten, spelen: heeft je kind eenmaal een huisdier, dan moet-ie er goed voor zorgen. Iedere dag weer. Je kind leert daardoor automatisch hoe het is om ergens verantwoordelijk voor te zijn en om inzet te tonen.

 

Je huisdier goed verzekerd

Als je huisdieren hebt, dan kan het slim zijn een verzekering af te sluiten. OHRA heeft een speciale huisdierenverzekering voor katten en honden. Zo weet je zeker dat áls je dier iets overkomt, je niet voor onnodig hoge medische kosten komt te staan. En ga je op vakantie en neem je de hond of kat mee? Dan is er ook nog een aanvullende reisverzekering. Meer weten? Klik hier.