Op zoek naar lunchinspiratie? Scoor met deze vier heerlijke recepten: vrij van dierlijke producten en staan supersnel op tafel.
Lees verder onder de advertentie
1. Diverse pannenkoeken
Ideaal, want je kunt ze beleggen met van alles en nog wat. Dol op zoet? Dan kun je kiezen voor verse aardbeien, bessen of appelstroop. Houdt je kind van hartig, roerbak dan wat bladspinazie, knoflook en champignons.
Ingrediënten voor plantaardige pannenkoeken:
· 75 gram speltbloem/meel
· Theelepel bakpoeder
· Theelepel kaneel
· 220 ml amandel/sojamelk
· Eetlepel plantaardige olie (om in te bakken)
Klaarmaken:
Meng het meel, bakpoeder en de kaneel in een kom. Voeg langzaam de amandelmelk toe en roer met een garde totdat de klontjes eruit zijn. Verhit een koekenpan en doe een theelepel kokosolie erin. Gebruik een soeplepel om het beslag in de pan te doen. Als de pannenkoek begint te bubbelen, draai je hem voorzichtig om.
Lees verder onder de advertentie
2. Supersnelle smoothie
Supergezond en hartstikke makkelijk te maken. Het enige wat je hoeft te doen is fruit in de blender stoppen, even laten draaien en klaar ben je. Ook lekker: een groente smoothie van spinazie, banaan en yoghurt.
3. Brood met een twist
De meeste broden zijn vrij van dierlijke ingrediënten, maar check voor de zekerheid het etiket. Met het beleg kun je alle kanten op:
· Geprakte avocado en stukjes zongedroogde tomaat
· Plakjes aardbei, balsamicostroop en optioneel: verse munt
· Vruchtenjam en geraspte kokos
· Gegrilde aubergine en miso-pasta
Wil je je boterhammen wat smeuïger maken, smeer er dan eerst een laagje margarine op. En ga je voor een plantaardige variant, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor Becel 100% biologisch. Deze is gemaakt met biologische oliën en vrij van dierlijke ingrediënten. Ook bevat Becel Biologisch Omega 3 en 6, die goed zijn om het cholesterolgehalte in het bloed op peil te houden.
Lees verder onder de advertentie
4. Rollen tot je een ons weegt
Net als pannenkoeken kun je met wraps alle kanten op; kun je meteen je restjes groenten opmaken. Deze humuswrap is onze favoriet:
Ingrediënten:
· 6 wraps (evt. meergranenwraps)
· Vier rijpe avocado’s
· Half potje zwarte olijven
· Half bakje taugé
· Bakje humus
· Zakje wortelsnippers
· Zak sla (elke soort is mogelijk)
Klaarmaken:
Wil je de wraps warm en knapperig? Verwarm dan één kant in een koekenpan op middelhoog vuur gedurende ongeveer twee minuten. Snijd de avocado’s in reepjes, de olijven in dunne plakjes en was de taugé. Besmeer de wrap met humus en leg daar de sla op. Beleg met de avocado, wortel, taugé en olijven. Vouw de wrap op en prik er eventueel een satéprikker in om de boel dicht te houden.
Boys moms weten: zoons kunnen heftig zijn. Zo ook het zoontje van Frida, toen ze op vakantie was in Kroatië met haar gezin. Hij legde eigenhandig het hele zwembad plat. Per ongeluk.
Elke ouder weet: er komt een moment en dan pikt je kind iets op wat ie absoluut niet had mogen horen. Zo liet de vijfjarige Hugo op een subtiele, maar duidelijke manier weten hoe zijn vader over bepaalde collega’s denkt.
Wanneer je de eerste bent in je vriendengroep die moeder wordt, vergt dat wat aanpassingsvermogen van de rest. Een vaardigheid die niet iedereen even goed onder de knie heeft. Dat bleek wel, toen een vriendin van Noëlle met dit kraamcadeau op de proppen kwam.
Met twee gezinnen op vakantie, hoe meer zielen, hoe meer vreugd, dachten Anna en haar man. Dat viel tegen, bleek toen ze eenmaal in Frankrijk gearriveerd waren.
Toen Rosie een baby was, vond ik uiteten gaan best een uitdaging. Nu ze twee is, valt het nog niet altijd mee. En dat heeft niet alleen met het kind te maken.
Naomi (30) werkt in duurzaamheidscommunicatie bij een gemeente en is getrouwd met Youp (33). Samen zijn ze de trotse, soms oververmoeide ouders van tweeling Ties en Evi (bijna drie). Verwacht in deze column geen opvoedadviezen, maar wel veel liefde, chaos en herkenbare peuterperikelen uit het leven van een tweelingmoeder. Je kunt haar ook volgen op Instagram: […]