In samenwerking met Kek Mama

Succes gegarandeerd voor een gezonde zomer met kinderen!

22.06.2023 09:47

Ken je dat: de kinderen zijn buiten aan het spelen, jij zit nét even lekker in de zon en dan is het ineens bijna etenstijd. Oeps, wat gaan we eigenlijk eten vandaag? Voordat je de snackbar induikt: gezond eten voor het hele gezin hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. 

Voldoende groente en fruit eten hoort bij een gezonde levensstijl. Toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Met het warme weer heb je vaak weinig eetlust, geen zin om uren in de keuken te staan en je kinderen laten de groente het liefst liggen. Gelukkig denkt Lidl met je mee. Deze supermarkt staat bekend om de heerlijke en heel betaalbare groente en fruit waarmee je makkelijk een zomers en kidsproof recept op tafel tovert. Bovendien komt bij Lidl heel veel van eigen bodem en verkopen ze vooral groente en fruit van het seizoen. Dat is wel zo vers, duurzaam, gezond én goedkoop.

Benieuwd hoe je simpel en op een lekkere manier groente en fruit binnenkrijgt, voor het hele gezin? Samen met Lidl zetten wij een aantal tips voor je op een rijtje.

Een zomer vol groente en fruit

Zomer = heerlijk fruit!

Zomerfruit is heerlijk! Denk aan de lekkerste Hollandse aardbeien, frambozen, bramen en blauwe bessen. Je kunt ze uit de hand snoepen of verschillend fruit op een monkey platter (zijn de kids gek op!) leggen, maar je kunt fruit ook in een salade, smoothie óf toetje terug laten komen. Aardbeien, één van de favoriete seizoensgroente van ieder kind, vind je terug in dit recept van Lidl. Rijst met een salade van geitenkaas, groenten en aardbeien, daar kan je toch alleen maar van smullen?

Maak je eigen ijsjes

Zeuren jouw kinderen ook de héle dag om ijsjes? Maak je eigen, gezonde ijsjes. Kies je lievelingsfruit, gooi het in de blender en giet het daarna in ijsjeshouders. Een beetje Griekse yoghurt erbij kan ook heel lekker zijn. Dan kun jij ze zonder schuldgevoel er twee op een dag laten eten. 

Water met een smaakje

Goed drinken is altijd belangrijk, maar op warme dagen nóg belangrijker. Zijn jouw kinderen niet zulke waterdrinkers of ben je het smaakje wel een beetje beu? Maak zelf fruitwater. Fris, gezond en een ideale dorstlesser. Met een stuk komkommer, citroen of limoen en wat munt geef je het water net een beetje extra. Of maak het lekker zoet met aardbeien en blauwe bessen. Het lekkerste fruit uit het seizoen vind je voor de laagste prijs bij Lidl, wel zo fijn.

Een groene BBQ

Barbecueën wordt veel gezonder als je lekker veel groente op de grill gooit. (Zoete punt)paprika’s, courgettes, aubergines, maar ook portobello’s (je weet wel, zo’n grote champignon) en witlof. Tip: probeer ook deze lekkere gevulde paprika’s. Je kunt zoveel kanten op. Liever een stukje vlees op de bbq? Maak dan een lekkere salade on the side. 

Kidsproof zomer recept: lasagnerolletjes met gekleurde groente en kaassaus

Met bovenstaande tips kom je al een eind natuurlijk. Maar, wil je tóch nog wat inspiratie voor het avondeten? Met deze lasagnerolletjes waan je je even in Italië. Ze zitten vol met groente en binnen 30 minuten staat het eten op tafel. Mjam!

Dit heb je nodig:

  • Lasagnebladen 
  • Puntpaprika’s (in 3 kleuren, in reepjes)
  • Wortels (in reepjes)
  • Bleekselderij (in reepjes)
  • Gezeefde tomaten
  • Zout en peper
  • Oude kaas (geraspt)
  • Parmezaanse kaas
  • Kookroom
  • Pecannoten
  • Basilicum

Benieuwd naar de verhouding? Op de website van Lidl kun je heel handig het aantal personen invoeren en dan berekent hij hoeveel je van alles nodig hebt. Zo heb je altijd genoeg voor het hele gezin. Bekijk het lasagnerolletjes recept hier.

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 200 graden. Leg de lasagnebladen één voor één in een pan met kokend water. Blijf goed roeren, zo zorg je ervoor dat de vellen niet aan elkaar gaan plakken. Kook ze 4 minuten en giet ze dan af onder koud stromend water. 

Leg de paprika, wortel en bleekselderij in de vellen en rol ze op. Leg de rolletjes vervolgens in een ovenschaal. Giet de gezeefde tomaat over de lasagnerolletjes en breng het geheel op smaak met zout en peper. Daarna meng je de geraspte oude kaas en de Parmezaanse kaas met de kookroom en dit gaat over de tomatensaus heen. Garneer het geheel met pecannoten en bak het ongeveer 30 minuutjes af.

Klaar? Bestrooi de rolletjes dan met wat verse basilicum en voila. “Aan tafel!”

Nog meer zomerse recepten vol groente en fruit? Bij Lidl zit je goed. Bekijk alle lekkere recepten op Lidl.nl.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Lidl.