Moeders voor Moeders is de plek waar je met jouw plas (ja, echt) een andere toekomstige moeder kan helpen. Jouw urine maakt vruchtbaarheidsbehandelingen namelijk mogelijk. Hoe bijzonder is dat? Sophie vertelt haar verhaal.
Lees verder onder de advertentie
Sophie vertelt: “Mijn man en ik hebben zes jaar lang onze kinderwens niet in vervulling zien gaan. Ik had in al die jaren nog nooit een positieve zwangerschapstest gehad. En na de eerste jaren begonnen we eraan te twijfelen of het ons überhaupt was gegeven. Na alle goedbedoelde adviezen hebben wij ook onze leefstijl aangepast. Dat hielp helaas niks. Vervolgens gingen wij door allerlei grote en stressvolle veranderingen heen. De rust om achter de eventueel medische redenen te komen kwam maar niet. Uiteindelijk ben ik vanwege ongezonde werkomstandigheden overspannen thuis beland. Toen brak eindelijk een periode van rust aan.”
Lees verder onder de advertentie
Ze vervolgt: “Wij kregen beiden een reeks onderzoeken. Uit mijn onderzoek bleek dat ik een onschuldige, maar vervelende laaggradige ontsteking van het baarmoederslijmvlies had. Mijn man bleek azoöspermie te hebben. Hij is in het verleden opgenomen geweest met een extreme E. coli infectie, waarbij zijn nierbekken tot en met zijn scrotum zwaar ontstoken zijn geweest. De zwaarste antibiotica bleek nodig om hem er doorheen te helpen. Het resultaat was een enorme hoeveelheid littekenweefsel in en rond de zaadleiders. Daar kwam dus niks meer langs.”
Het kan dus toch
Na al die onderzoeken wordt er een ICSI traject voorgesteld. “We waren zo blij verrast. Misschien was het zelfbescherming, maar na al die jaren en onderzoeken hadden we onze kinderwens al een beetje laten bekoelen. Er ontstond na deze conclusie van de arts een grote heropleving van die wens. Want wauw, het kan dus toch!”
Lees verder onder de advertentie
“De eerste transfer resulteerde niet in een zwangerschap. Na de tweede transfer had ik ineens een heel zeker gevoel. Ik kon het niet plaatsen, maar het voelde gewoon goed. Toen de huisarts mij tien dagen later belde met het blije nieuws begon ik meteen te huilen van geluk. Alle spanning kwam eruit. Ik had mij al enige tijd bij het feit dat het ons niet gegeven was neergelegd. Nu voelde ik wat ik al die tijd had onderdrukt en hoe dwars het heeft gezeten.”
“Ik huilde van geluk; was een kindje ons dan tóch gegeven!”
Moeders helpen moeders
Moeders voor Moeders is onderdeel van het farmaceutische bedrijf Aspen API en zamelt urine in van pril zwangere vrouwen, waaruit het hCG-hormoon wordt gewonnen. Dit hormoon wordt door verschillende farmaceutische bedrijven gebruikt voor het produceren van medicijnen die worden gebruikt bij humane vruchtbaarheidsbehandelingen. Als zwangere vrouw kun je dus andere vrouwen helpen om ook zwanger te worden. En daar zijn wij, en alle toekomstige moeders, jou super dankbaar voor! Meedoen met Moeders voor Moeders kan van de 6e tot en met de 16e week van de zwangerschap. In deze periode bevat je urine namelijk het meeste hCG-hormoon. Aanmelden is mogelijk tot en met de 11e week.
Voor de productie van vruchtbaarheidsmedicijnen is heel veel urine nodig. Letterlijk elke druppel telt! Daarom is Moeders voor Moeders dringend op zoek naar zwangere vrouwen die hun urine willen doneren.
Elke moeder weet: zodra het stil is, moet je heel rap bij je kinderen gaan kijken, want dan gebeurt er van alles waar jij niet blij van wordt. Dat wist Claudia ergens ook heus wel, maar toch lag ze te lekker op de bank. Dat heeft ze geweten.
Nicole Huisman is al met 25 weken bevallen van dochter Ola, zo laat de styliste en podcastmaker weten op Instagram. ‘Sinds het moment dat ze er is draag ik mijn hart buiten mijn lijf.’
Elke dag je schoen mogen zetten, dat klinkt als een droom voor elk kind. De kinderen van Stella mogen het: vanaf de intocht tot pakjesavond zetten ze elke dag hun schoentje voor de deur.
Monique Westenberg komt na vijf jaar met haar tweede kinderboek. Deze keer over Frenkie, haar adoptiehond. Wat ons betreft: dé tip voor onder de kerstboom.
Wie jarig is, trakteert! Als moeder wil je natuurlijk iets leuks bedenken zonder dat je urenlang in de keuken hoeft te staan. Dat dacht ook Bibi Breijman, die voor de verjaardag van dochter Teddy een lekkere en supersnelle traktatie in elkaar flanste.
Ruzie met je partner, het overkomt de beste. Of het nu gaat om een niet-opgeruimde sok, een ruzie om een vuilniszak of de thermostaat die op de verkeerde stand staat, kleine irritaties kunnen zomaar escaleren. Dat weet Valerie (26) als geen ander.