In samenwerking met Kek Mama

Blije moeder, blij kind: goed voor jezelf zorgen wordt een makkie met deze tips

08.06.2023 08:30

Natuurlijk is het belangrijk om als moeder ook goed voor jezelf te zorgen, maar hé: die gebroken nachten, bomvolle agenda’s en kinderperikelen maken het er niet altijd makkelijker op. Gelukkig helpen deze oersimpele tips je een handje. 

Kleine aanpassing, groots resultaat

Meer bewegen? Ga staan in plaats van zitten als je de was opvouwt, neem de trap in plaats van de lift en zet je auto als je boodschappen doet nét iets verder van de winkel. Of ga op de fiets. Niet altijd even makkelijk als je wallen tot je knieën hangen, maar als dit alles eenmaal in je systeem zit, gaat het bijna automatisch.

Snuif de buitenlucht op

Bewegen in de buitenlucht geeft je meer energie dan trainen in de sportschool, blijkt uit onderzoek. En nee, je hoeft echt geen hele marathon te lopen. Maak een boswandeling met je kind, ga samen op plantenjacht in het park of waai lekker uit op het strand. Zo maak je er meteen een gezellig uitje van.

Drink voldoende water

Het klinkt simpel, maar we vergeten het te vaak. Neem daarom altijd een waterfles mee als je de deur uit gaat; zo heb je op elk moment van de dag drinken bij de hand. In deze knappe fles past een liter. Wel zo handig, want hierdoor hoef je ‘m maar twee keer per dag te vullen. Je hebt zelfs mooie exemplaren voor kinderen.

Balans is key

Blijft het voor jou een kunst om de balans te houden tussen gezonde voeding, voldoende beweging en tijd voor jezelf? Met het assortiment van Cabau Lifestyle (van sportvoeding en gezonde snacks tot een springtouw, yogamat en elastieken) krijg je genoeg handvatten om het gemakkelijker vol te houden; daar hoef je echt geen fitgirl voor te zijn. En trouwens ook geen keukenheld, want het merk heeft voor jou complete voedingsschema’s uitgeschreven met gezonde en makkelijke recepten. Extra lekker: met de code CKM15 shop je nu alles met 15% korting. 

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Dé mantra voor moeders als het gaat over gezonde maaltijden bereiden. Want hoe knap zo’n vers stuk groente er op je bord ook uitziet, vaak zijn diepvriesvarianten net zo gezond (of zelfs gezonder) en tien keer sneller te bereiden. Nog meer tijdswinst in de keuken? Ga voor voorgesneden groenten, kook dubbel voor de volgende dag, verdiep je in de wereld van kookhacks en snijd producten kleiner, zodat alles sneller gaar is – en je kind die stukjes groente er wat moeilijker uitvist.

Slaap voldoende

Makkelijker gezegd dan gedaan met kinderen, dat snappen we, maar toch hoeft het niet onmogelijk te zijn. Skip bijvoorbeeld die bankhangavond en duik net als je kind rond 19:00 je bed in. Heus niet elke avond, maar één goede nacht slaap doet vaak al wonderen. Tip: met Cabau’s Sleep Well, dat werkt als een natuurlijke ontspanner, dommel je heel gemakkelijk in slaap. Ook slim: leg schermpjes een uur voor bedtijd aan de kant. Het blauwe licht van bijvoorbeeld je smartphone kan funest zijn voor je nachtrust. Oh, en laat je kop koffie na 15:00 uur staan.

Blijf jezelf motiveren

Met post-its op de koelkast, een (sport)app, een mooi kledingstuk of desnoods dat glas wijn waar je al dagen naar snakt. Wat het ook is, dat extra zetje motivatie is soms nodig om niet uit de bocht te vliegen. Al is daar op z’n tijd natuurlijk ook niks mis mee, want alles gaat om – jawel, daar is-ie weer – balans. 

Cabau Lifestyle is het merk van Yolanthe Cabau, ontwikkeld door powervrouwen, voor powervrouwen. Inmiddels heeft Cabau meer dan 100.000 vrouwen geholpen aan een gezondere levensstijl. Doe je mee? Alleen deze maand shop nu je alles met 15% korting.