Getest door de redactie: de beste babyfoons (zonder camera) van 2021

10.11.2021 14:07
beste babyfoons 2021

Een product dat je op vrijwel elke babyuitzetlijst vindt, is een babyfoon. Niet zo gek ook, want met een babyfoon weet je zeker dat je je kind hoort als hij in een andere kamer ligt. Maar welke babyfoon is de beste? Kek Mama en Ouders van Nu testten een aantal zonder camera en dit is het resultaat.

Eerlijk is eerlijk: de keuze is reuze als het om babyfoons gaat. Zo kun je kiezen voor een babyfoon zonder camera of met camera. Ook is er veel verschil in functies. Je hebt hele simpele die, naast geluid, geen extra informatie geven, maar geavanceerdere babyfoons hebben veel extra functies. Daar kun je bijvoorbeeld op zien hoe warm het is in de kinderkamer of kan je vanaf een afstandje rustgevende muziek laten afspelen. Heb je een babyfoon met camera? Dan kun je zelfs vanuit de woonkamer je baby zien liggen. Ook zijn er babyfoons die je met een app koppelt aan je telefoon. Zo kun je met een WiFi-verbinding zelfs je baby in de gaten houden als je de hort op bent en je partner of de oppas thuis is. Afhankelijk van welke functies je belangrijk vindt, is er altijd een babyfoon die voldoet aan je wensen.

Kek Mama en Ouders van Nu testen vier babyfoons zonder camera voor je, elk met andere extra functies. Deze vier babyfoons zijn getest:

 

En de winnaar is…

De prijs van de babyfoons verschilt nogal, maar dat zie je lang niet altijd terug in de kwaliteit. Zo is de kans groot dat er bij de Babymoov – Premium ruis op de lijn zit, terwijl de Philips Avent – SCD721-babyfoon het omgevingsgeluid zo goed filtert dat de sound optimaal is. Ook fijn aan het model van Philips: een nachtlampje met warm licht, rustgevende muziekjes en een voedingstimer waarmee je kunt instellen wanneer het tijd is voor de volgende voeding. De Alecto baby – DBX-85 heeft deze functies niet, maar ondanks dat is deze babyfoon wel een tikkeltje luxer dan de Motorola MBP8. De geluidskwaliteit is bij allebei prima, maar met de ouder-unit van Alecto kun je, net als bij die van Philips en Babymoov, ook nog de deur uit. Bij de Motorola – MBP8 kan dit niet: je hebt een vast stopcontact nodig. Deze babyfoon is dus erg basic, maar dat zie je ook terug in de prijs. Lees hieronder een samenvatting van de babyfoons die redacteur Jorien heeft getest. Voor haar uitgebreidere reviews met alle voor- en nadelen per babyfoon scroll je een stukje verder naar beneden. 

 

Alecto baby – DBX-85 Limited

‘De Alecto baby – DBX-85 heeft van de babyfoons zonder camera het zuiverste geluid. Veel extra’s heeft de babyfoon niet, al verwacht je dat ook niet door de zachte prijs.’

Bereik

In de handleiding staat dat de Alecto baby – DBX-85 een bereik heeft van 300 meter. Toch gaat de out-of-range indicator op de ouder-unit na 200 meter piepen en knipperen. Binnen blijft de connectie stabiel, ook als je kind twee verdiepingen hoger ligt te slapen.

Gevoeligheid microfoon

De geluidskwaliteit van de Alecto baby – DBX-85 is erg helder. Het apparaat stoort en kraakt geen moment, dus vind je geluid een belangrijk punt bij het kiezen van een babyfoon? Dan is de Alecto baby – DBX-85 een goede optie.

Gebruiksgemak

De Alecto baby – DBX-85 is iets groter dan sommige andere babyfoons. Hierdoor is-ie wat lastiger mee te nemen, helemaal omdat de ouder-unit in een apart laadstation staat. Wel is de babyfoon heel gemakkelijk in gebruik. De handleiding is duidelijk en het installeren is simpel. Heb je meer dan één kind waar je een babyfoon in de buurt wilt zetten? Dan is de Alecto baby – DBX-85 niet geschikt. Je kunt namelijk maar één baby-unit koppelen.

Extra specificaties

Deze babyfoon biedt weinig extra’s, maar eerlijk is eerlijk: lang niet iedereen maakt gebruik van slaapliedjes of een warmtesensor. Het nachtlampje in de vorm van drie sterren is overigens wel ideaal.

Bestel de Alecto baby – DBX-85 hier

 

Babymoov – Premium care

‘De Babymoov – Premium care zit bomvol fijne extra’s, maar het bereik en geluid is niet altijd even zuiver.’

Bereik

De makers van de Babymoov – Premium care beloven een bereik van maar liefst 700 meter. Toch ontstaat er na 200 meter al flinke ruis op de lijn. Woon je niet zo groot en gelijkvloers? Dan werkt-ie prima.

Gevoeligheid microfoon

Waar de Alecto baby – DBX-85 geen kraakje laat horen zodra de baby geluid maakt, ontstaat er bij de Babymoov – Premium care stevige ruis. Hierdoor kun je nog steeds niet duidelijk horen of je baby nu wakker is of wat rommelt in z’n slaap. Ook de terugspreekfunctie werkt niet optimaal: hij klinkt vrij blikkerig.

Gebruiksgemak

Op het eerste gezicht lijkt de Babymoov – Premium care makkelijk in gebruik, maar de handleiding laat toch iets anders zien. Hij is niet duidelijk en door de weinige knopjes op de babyfoon, raak je al snel verdwaald in het menu. Het kost dan ook wel even tijd om de babyfoon aan de praat te krijgen.

Extra specificities

Bij de Babymoov – Premium care betaal je niet voor het geluid, maar voor de extra functies. Zo kan je de temperatuur van de kinderkamer zien, zit er een nachtlampje op en kun je kiezen uit zes slaapliedjes om af te draaien. Maar ook hierbij klinkt het geluid allesbehalve zuiver.

Ja, ik wil de Babymoov – Premium care

 

Lees ook
Babyuitzet-checklist: dít heb je allemaal nodig >

 

Philips Avent – SCD721

‘Of er nu een auto langs de slaapkamer raast of je doet een deur (iets te hard) dicht: je zal het niet zo snel horen op de Philips Avent – SCD721. Deze babyfoon filtert omgevingsgeluid namelijk als de beste. Zo hoor je je baby altijd zuiver.

Bereik

Net als de andere babyfoons, houdt de Philips Avent – SCD721 zich niet aan het beloofde bereik. Want waar op de verpakking staat dat-ie met gemak 330 meter zou moeten halen, is de connectie in de praktijk tot 150 meter goed. 

Gevoeligheid microfoon

De Philips Avent – SCD721 filtert omgevingsgeluiden goed, waardoor je de baby duidelijk kunt horen. Ook geeft het apparaat geen ruis. Praat een van de ouders terug via de terugspreekfunctie, dan klinkt zijn of haar stem helder en herkenbaar.

Gebruiksgemak

Voor de Philips Avent – SCD721 heb je niet direct een handleiding nodig, want het apparaat werkt logisch en is gemakkelijk te installeren. Extra fijn: de babyfoon is lekker licht, dus je stopt ‘m zo in een weekendtas. 

Extra specificities

Deze babyfoon zonder camera heeft zonder twijfel de fijnste extra’s. Van de feedtimer tot het zachte nachtlampje en de muziekjes op het apparaat: overal is over nagedacht. 

Hier bestel je de Philips Avent – SCD721

 

Motorola – MBP8

‘Voor de Motorola -MBP8 geldt: what you see is what you get. Hij is superbasic, maar doet wat hij belooft. Een prima keuze dus als je verder niets moet hebben van al die extra’s.’

Bereik

De ouder-unit van de Motorola – MBP8 heeft geen batterij of laadstation, maar werkt op netstroom. Hierdoor kun je er niet mee de deur uit – goed om rekening mee te houden voordat je de babyfoon aanschaft. Het bereik is 50 meter binnen en 150 meter buiten. 

Gevoeligheid microfoon

Het geluid van de Motorola – MBP8 stoort niet en is erg helder. Best opvallend voor zo’n simpele babyfoon. 

Gebruiksgemak

Deze babyfoon is mooi door zijn eenvoud. Hij werkt enorm simpel: je kunt je baby horen als hij wakker is en daar is ook gelijk alles mee gezegd. Heb je meer niet nodig? Dan is deze Motorola – MBP8 perfect voor jou.

Extra specificaties

De Motorola – MBP8 heeft een nachtlampje, maar verder zit er geen poespas op. 

De Motorola – MBP8 is precies wat ik nodig heb

 

Waarom kun je ons vertrouwen?
De redacties van Kek Mama en Ouders van Nu bestaan voornamelijk uit moeders met kinderen van 0-16 jaar. Onze redacteuren weten daardoor als geen ander wat er speelt in het leven van een ouders. Wij weten wat belangrijk is voor ouders en snappen waar ouders blij van worden. Met die kennis en onze praktijkervaring testen we voor jou regelmatig producten waarvan wij denken dat je er echt iets aan hebt. We zijn geen deskundigen, maar hebben wel overal verstand van.

Hoe worden de producten geselecteerd?
De producten die we testen, selecteren we zelf – zonder tussenkomst van adverteerders. We worden regelmatig benaderd door merken met de vraag hun producten te testen. We beoordelen altijd zelf welke producten er wel en niet meegaan in de tests. Bij de selectie van de draagzakken hebben we gekeken naar babydragers die veel worden verkocht, al langer op de markt zijn of recent verschenen zijn. Ook is er uitgebreid gekeken naar variatie in design, functionaliteit en prijs.

Disclaimer
Een positieve review-score kan niet worden gekocht. We testen geen producten in ruil voor geld en we sturen geleende producten altijd terug naar de leverancier of het persbureau. Je krijgt dus altijd eerlijke informatie. Als je besluit iets te kopen via links in onze artikelen, kan het zijn dat we hiermee een kleine commissie verdienen.

Hoe zit het met de awards?
De redacteuren van Kek Mama kunnen ervoor kiezen een getest product te belonen met een van onderstaande awards. Het is mogelijk dat een product meerdere awards toegewezen krijgt.


Dit product is een van de beste in zijn klasse, een echte aanrader. Er zijn geen minpunten en de prijs is in verhouding. Kortom: een uitstekend product dat je gerust kunt aanschaffen.

 

Dit product biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De koper krijgt veel waar voor zijn geld; het product werkt als beloofd. Wellicht vertoont het product wat minpunten, maar de prijs maakt dat goed.

Dit product heeft een innovatieve eigenschap die andere producten binnen die categorie niet hebben. Deze vernieuwing biedt de gebruiker veel waarde.

Met dit product mag je gezien worden. Vanwege het design is het een aanwinst voor je garderobe of interieur.