Als blogger Kirsten Mae haar twee kinderen overal naar toe zou moeten brengen, van school tot sportclubs, houdt ze geen tijd over. Daarom runt ze met vriendinnen een carpooldienst. Maar of dat nou helpt?
Lees verder onder de advertentie
‘We zijn met het inplannen bijna net zoveel tijd kwijt als het rijden’, schrijft ze op haar blog.
Kirsten werd door een vriendin gevraagd lid te worden van de ‘carpoolgroep’. Ze zei meteen ja. ‘Zonder die groep zou ik elke dag drie uur in de auto zitten om mijn kinderen van school te halen. Ze zitten allebei op een andere school aan weerszijden van de stad. Tel daar vier dagen bij op aan naschoolse activiteiten, en ik zou elke week negentien uur in de auto doorbrengen als moedertaxi voor mijn kroost.’
Lees verder onder de advertentie
Parttime baan
Volgens een Amerikaans onderzoek is 38% van de ouders – met kinderen tussen de 6 en 17 jaar oud – meer dan vijf uur per week bezig met het rondrijden van hun kinderen. Een derde daarvan zit zelfs op meer dan tien uur en bij driekwart van de ondervraagde ouders is het de vrouw die die taak op zich neemt. Tel je het organiseren van het carpoolen én het rijden zelf bij elkaar op, dan zit je qua uren bijna aan een parttime baan.
‘Heel herkenbaar’, vindt Kirsten. ‘Een groot deel van de tijd dat ik en andere moeders nu niet rijden, besteden we aan plannen: wie rijdt wie? Wel zo handig om dat goed af te stemmen, want mijn kind is een keer vergeten. Maar dat plannen van ritten, kost veel tijd. Als je alles bij elkaar optelt zit je inderdaad aan een parttime baan. Het is de moeite waard, want ik bespaar brandstof en zit minder tijd in de auto. Maar toch. Ik zou willen dat er een manier was om hiervoor betaald te worden.’
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Iedereen kent er wel een: een verwend kind. En niemand van ons vindt verwende kinderen leuk, toch? We willen dus ook zeker niet dat ónze kinderen ineens verwend gedrag gaan vertonen.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.