Het béste excuus voor als je te laat op school komt

04.09.2016 15:47
Beeld: Getty Beeld: Getty

Dit herken je zeker: elke ochtend is het weer rennen om je kinderen weer voor half negen in de klas te krijgen. En ja, dat mislukt best wel eens.

Opstaan, brood smeren, douchen, kleren aan, ontbijten, tandenpoetsen, etc. En dat allemaal op een tijd dat het hele gezin eigenlijk liever nog in bed zou liggen. Het is elke dag weer een uitdaging om de kinderen op tijd op school te krijgen. Dus ja, je bent wel eens te laat. 

Deze moeder kwam ruim een kwartier te laat op school. Op de eerste schooldag van het jaar. En uitgerekend op een school die ouders schriftelijk verantwoording af laat leggen voor te laat komen. 

Ze liet zich niet uit het veld slaan en schreef 'Slecht ouderschap' op als reden van de vertraging. Hoppa. Zo eerlijk, dat kan de school in zijn zak steken. De foto van haar excuus werd gepost op de sociaalnetwerksite Reddit en kreeg inmiddels nogal wat bijval van andere ouders. Ook zij gaven hun favoriete excuses, zoals: "We werden aangevallen door een monster" en "Er zat een Pokémon op weg naar school".

 

Ken  jij dat gevoel dat je een slechte moeder bent ook? Onze columnist Mariëtte wel.