Dit herken je zeker: elke ochtend is het weer rennen om je kinderen weer voor half negen in de klas te krijgen. En ja, dat mislukt best wel eens.
Lees verder onder de advertentie
Opstaan, brood smeren, douchen, kleren aan, ontbijten, tandenpoetsen, etc. En dat allemaal op een tijd dat het hele gezin eigenlijk liever nog in bed zou liggen. Het is elke dag weer een uitdaging om de kinderen op tijd op school te krijgen. Dus ja, je bent wel eens te laat.
Lees verder onder de advertentie
Deze moeder kwam ruim een kwartier te laat op school. Op de eerste schooldag van het jaar. En uitgerekend op een school die ouders schriftelijk verantwoording af laat leggen voor te laat komen.
Ze liet zich niet uit het veld slaan en schreef 'Slecht ouderschap' op als reden van de vertraging. Hoppa. Zo eerlijk, dat kan de school in zijn zak steken. De foto van haar excuus werd gepost op de sociaalnetwerksite Reddit en kreeg inmiddels nogal wat bijval van andere ouders. Ook zij gaven hun favoriete excuses, zoals: "We werden aangevallen door een monster" en "Er zat een Pokémon op weg naar school".
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.