Marina: ‘Mijn vriend heeft het spaargeld van de kinderen in crypto’s gestopt’

18.03.2024 09:16
crypto's bitcoin Bron: Unsplash

De meesten van ons hadden 10 jaar geleden nog nooit van crypto’s gehoord. Inmiddels is dat wel anders en investeren steeds meer mensen in digitale munten. Ook de vriend van Marina heeft dit gedaan, maar wel met het spaargeld van de kinderen.

“Mijn vriend, Dan, is iemand die van risico’s nemen houdt. Dat vind ik leuk en het was zeker iets waar ik juist op ben gevallen. Hij is een dare devil terwijl ik heel voorzichtig en behoudend ben. Dan trok me vaak uit mijn comfortzone. Of het nu ging om skydiven of een vakantie op de bonnefooi, met hem ging ik avonturen aan die ik anders nooit zou hebben gedurfd.

Spontaan naar Frankrijk

Inmiddels zijn we getrouwd en hebben we twee kinderen van 4 en 6 jaar oud. Nog steeds vind ik Dan’s avontuurlijke kant leuk, maar steeds vaker vind ik het ook lastig. We hebben nu een gezin en we kunnen niet alleen maar doen waar we zin in hebben.

Toen we nog met z’n tweetjes waren was het leuk, spontaan naar Frankrijk rijden en als we geen hotel konden vinden, dan sliepen we in de auto. Met kinderen is dat gewoon geen optie, maar Dan vindt dat lastig om te accepteren.

Een kick krijgen

Hij zoekt daarom nu andere dingen waar hij een kick van krijgt. Eén van die dingen is het investeren in crypto’s. Niet alleen de bekende Bitcoins, maar juist ook kleinere en onbekendere crypto’s. De hele dag is hij bezig om alle koersen in de gaten te houden en te kopen en verkopen.

In eerste instantie zag ik er geen kwaad in, het ging om een paar duizend euro waar hij mee schoof en zo nu en dan haalde hij de winst eruit. Tot ik er op een gegeven moment achter kwam dat hij ook het spaargeld van de kinderen had ingezet.

Ik kwam er bij toeval achter, toen het jaarlijkse overzicht van hun spaarrekeningen ontving. Ik schrok me rot toen ik zag dat hij van allebei de rekeningen het volledige bedrag had afgeboekt. Samen wel zo’n 5.000 euro.

Lees ook: Madelie investeert in cryptomunten: ‘Het is wel een beetje verslavend’

Geïnvesteerd in crypto’s

Toen ik hem vroeg waar het bedrag was gebleven, zei hij dat hij het had geïnvesteerd in crypto’s en dat het alleen maar meer waard zou worden. Zelf vind ik het niet oké om met het spaargeld van de kinderen risico’s te nemen. Wat als die hele cryptomarkt opeens instort en we niets overhouden?

Toch is Dan ervan overtuigd dat het niet gebeurd en denkt hij dat hij het spaargeld juist kan verdubbelen in een paar jaar tijd. We hebben voor nu afgesproken dat hij met dit bedrag mag experimenteren, maar met het geld dat we vanaf nu maandelijks voor onze kinderen sparen blijft hij af.

Ik hoop maar dat het goed gaat en dat het hierbij blijft, want dit soort risico’s daar houd ik helemaal niet van.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.