Als je baby in dít seizoen geboren wordt, ben je duurder uit

20.05.2024 10:29

Baby’s zijn duur. Je betaalt je scheel aan luiers, kleertjes, wandelwagens, autostoeltjes, het inrichten van dat schattige kamertje en tienmiljoen hydrofieldoeken. Doe je met liefde natuurlijk. Maar wist je dat je nog duurder uit bent als je baby in dít seizoen geboren wordt?

De knappe koppen van Quest besloten het eens te onderzoeken: ben je duurder uit met een winter- of zomerbaby? Het zou zomaar eens de winter kunnen zijn die duurder uitvalt, dachten ze. Als het koud is, krijgen baby’s namelijk meer kleertjes aan en ouders slaan dan graag voldoende dekentjes, slaapzakjes, voetenzakken en andere warmhouders in.

Wat is duurder, een winter- of zomerbaby?

Maar het zou ook zomaar de zomer kunnen zijn, dachten de onderzoekers. Dan betaal je je namelijk scheel aan zonbescherming voor je baby. In de vorm van zonnebrandcrème, maar ook uv-pakjes, hoedjes, petjes, parasolletjes en zonnebrillen. Het huidje van een baby is natuurlijk supergevoelig, dus deze mag niet verbranden.

Foute aannames

Tot de onderzoekers bedachten dat deze vlieger helemaal niet opgaat. Niet in het geval van de zonbescherming, maar ook niet in het geval van de warmhouders voor in de winter. Alle baby’s zullen dit namelijk allemaal in het eerste jaar nodig hebben, ongeacht wanneer ze geboren worden. Voor zomerbaby’s wordt het immers ook ooit winter, dus die winterjas zal er heus komen.

De winter is duurder

Toch is er één seizoen duurder en dat is de winter. Waarom? Als je bevalt in de winter, betekent dat ook dat je hoogzwanger bent in de winter. En die bolle buik warm houden, dat schijnt je nogal wat knaken te kosten. Zo is winterse zwangerschapskleding duurder. Het wordt al helemaal prijzig als je een nieuwe winterjas nodig hebt die om je buik past en als je moonboots niet meer passen om je opgezwollen enkels en kuiten. Die problemen heb je in de zomer immers niet, dan trek je gewoon een slippertje aan.

Energierekening

Daarnaast ben je meer thuis met een pasgeboren baby dan met een baby die al een half jaar of ouder is. En wat gebeurt er als je veel thuis bent in de winter? Juist, dan gooi je die verwarming wat vaker aan. Pasgeboren baby’s moeten natuurlijk goed warm blijven. Dat loopt op in de papieren. Grote kans dat je energierekening hoger is dan ooit. Dus wil je een financieel slimme keuze maken? Verwek dan nu geen baby, maar wacht nog een paar maandjes. Ben je binnen nu en een paar maanden uitgerekend? Dan wist je het misschien nog niet, maar je bent budgettair hartstikke lekker bezig!

Bron: Quest

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.