‘Op een zwangerschapsbeurs kocht ik voor 100 euro aan ontharingspads’

15.02.2024 12:25
ontharingspads Bron: Unsplash

Bizarre, hormonale of gewoonweg crazy aankopen. We doen ze allemaal weleens. Wekelijks vertelt een moeder aan Kek Mama over haar grootste, duurste of vreemdste miskoop. Deze keer Maaike, die op een zwangerschapsbeurs zich liet overhalen tot het kopen van ontharingspads.

Grootste miskoop

Wie: Maaike (35)
Wat: Ontharingspads
Kosten: 100 euro

Ontharingspads voor gladde benen

“Samen met mijn schoonzus ging ik naar een beurs voor zwangere vrouwen en moeders. Het beloofde een gezellige en inspirerende dag te worden, want we waren allebei zo’n 20 weken zwanger. Enthousiast en met onze portemonnee in de aanslag liepen we over de beurs.

We gingen alle standjes af, van draagzakken tot knuffels en van kinderwagens tot wasbare luiers. Alles was er te vinden. Allebei waren we natuurlijk ontzettend hormonaal en vonden we het ene rompertje nog schattiger dan het andere.

Na een paar uur rondslenteren kwamen we langs een stand waar een demonstratie werd gegeven. Het ging om ontharingspads die je in een ronddraaiende beweging over de huid moest halen. Het resultaat: pijnloos super gladde benen die wekenlang zo zouden blijven. Nou, dat wilden we natuurlijk wel proberen.

Gewillig gingen we in een stoel zitten en lieten we onze benen te laten ontharen. De vrouwen gingen als echte pro’s aan de slag en binnen een minuut of tien hadden we allebei benen zo glad als babybilletjes. Volgens de verkoopsters waren de haartjes er met wortel en al uit getrokken en zouden onze benen wekenlang glad blijven. Bovendien waren ze ook nog eens gescrubd.

Stoppels

Of het de vermoeidheid of de hormonen waren weet ik niet, maar mijn schoonzus en ik gingen overstag en kochten beiden een set met ontharingspads, we gingen niet voor de goedkoopste set, want bij de duurdere set kregen we ook nog een gratis verzorgende crème cadeau. Kosten: 100 euro.

Win-win dachten wij. Tot we eenmaal thuis waren en ons besefte dat die haren natuurlijk helemaal niet met wortel en al waren verwijderd en we de stoppels een paar dagen later alweer voelden. Bovendien bleek het klusje best ingewikkeld om zelf te doen en was het helemaal niet zo gemakkelijk en pijnvrij als toen de verkoopsters het deden. Eindstand: de ontharingspads zijn in de prullenbak beland en we hebben er geen woord meer over gerept.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.