Waarom een panty of maillot jeukende benen en billen veroorzaakt

09.01.2024 11:19

Nu de winterkou over ons kikkerland trekt, is er niets waardevoller dan een dikke maillot of panty. De temperaturen die rond het nulpunt hangen zijn mede dragelijk dankzij deze heerlijke beenwarmers. Er is echter één groot nadeel: jeuk!

Het begint met een klein beetje jeuk, maar op een gegeven moment is het niet meer te verdragen en trek je een sprint naar het toilet om die vervelende panty aan flarden te scheuren en je benen bijna open te krabben. Hoe ontstaat die vervelende jeuk toch als je een panty of maillot draagt?

Waarom jeuken panty’s zo?

We halen deze accessoires tevoorschijn in de winter, wanneer het koud is en de gure wind ervoor zorgt dat onze huid droog wordt. Soms zo droog dat er sprake is van huidschilfers. Dit levert geen problemen op als je wijdere kleding draagt, maar zodra je een (sport)legging, panty of maillot uit je garderobe tovert, beginnen je benen en billen onwijs te jeuken. Juist omdat de stof heel strak om je vel zit, schuur je de huidschilfers als het ware los. En of dat jeukt!

Heb je toch echt een extra laag nodig met deze IJslandse temperaturen of wil je een jurk of rok dragen? Geef je benen en billen dan een goede scrubbeurt, zodat de huidschilfers als sneeuw voor de zon verdwijnen. Voorzie ze na het douchen van een vette laag lotion voor de nodige hydratie. Smeren is ook verstandig voor je je benen in een panty hijst, omdat schilfers zo geen kans krijgen zich te verplaatsen.

Nog steeds de kriebels?

Wanneer je smeersessies niet willen baten, kan het zijn dat je panty te strak op je huid zit. Een maat groter doet wonderen. Als je toch aan het winkelen bent, kun je extra aandacht besteden aan de stof van de panty. Vaak zijn goedkopere varianten gemaakt van synthetische stoffen die jeuk en irritatie veroorzaken. Kijk vooral uit met wol, lycra, polyamide, ajour, mousse en panty’s en maillots met leuke patronen die aan de binnenkant voelbaar zijn. Katoen is net als wol een natuurlijke stof, maar jeukt niet mits de panty of maillot niet al te dik is.

Onderkleding kopen we vaak op de gok, waardoor de zoektocht naar de ideale panty frustrerend kan zijn. Vraag advies aan je moeder, tante, zus, vriendin, collega of het winkelpersoneel. Lees online recensies en probeer verschillende merken en varianten uit. Als je huid overgevoelig is, kan het zijn dat je benen blijven jeuken. Dan kan een korte broek of onderbroek met pijpen onder je panty of maillot wonderen doen.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.