Hoe vaak kom je niet in de supermarkt en zie je dat de prijzen van kaas weer omhoog zijn gegaan? Om gek van te worden. Gelukkig zijn de kosten voor boodschappen per land verschillend, en vaak lager dan de kosten die wij hier in Nederland betalen voor onze boodschappen.
Lees verder onder de advertentie
Op de redactie zochten wij uit wat precies de kosten zijn voor boodschappen in een aantal populaire vakantielanden en vergeleken dit met Nederland. Daarbij keken we specifiek naar de favoriete producten voor tijdens het barbecueën.
In België bleken de basisboodschappen het goedkoopst te zijn, namelijk 18 procent goedkoper dan in Nederland. Vooral thee, koffie, rijst en pasta zijn hier een stuk goedkoper. Bij wekelijkse boodschappen die in Nederland 120 euro kosten, ben je in België dus maar 98,40 euro kwijt. In Spanje is dat maar 100,80 euro en in Frankrijk moet je 104,40 euro rekenen.
Hoeveel betaal je in andere landen?
In bijna alle vakantielanden zijn de algemene boodschappen goedkoper. Je betaalt zoveel procent minder:
Ga het liefst voor A-merken? Dan kun je in Duitsland en Frankrijk je slag slaan. A-merken zijn daar zelfs 29 procent goedkoper dan hier in Nederland. Ook in Italië en Spanje vragen ze geen hoge bedragen voor A-merken, namelijk 27 en 26 procent minder. In België ben je nog steeds goedkoper uit, maar vragen ze wel wat meer voor A-merken dan voor de B-merken.
Is het een lekkere zomerdag? Dan gaat de barbecue aan! Met meerdere soorten vlees, stokbrood, een lekkere salade en wat fruit zit je als snel goed. Dit kosten een gemiddelde barbecuemaaltijd per land, uitgaande van algemene boodschappen voor een gezin met twee kids:
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Maxime Meiland en haar man Leroy hebben twee dochters: Claire en Vivé. Terwijl Claire al een tijd op de basisschool zit, maakt Vivé zich juist op voor haar eigen start na de zomer. Voor Maxime is dat een emotioneel moment.
Gen Z doet z’n eigen ding. Ze zetten huisfeestjes op z’n zachtst, skippen alcohol, houden van crocs én… verzinnen babynamen die nergens op lijken, behalve op sfeer.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.