Hoe vaak kom je niet in de supermarkt en zie je dat de prijzen van kaas weer omhoog zijn gegaan? Om gek van te worden. Gelukkig zijn de kosten voor boodschappen per land verschillend, en vaak lager dan de kosten die wij hier in Nederland betalen voor onze boodschappen.
Lees verder onder de advertentie
Op de redactie zochten wij uit wat precies de kosten zijn voor boodschappen in een aantal populaire vakantielanden en vergeleken dit met Nederland. Daarbij keken we specifiek naar de favoriete producten voor tijdens het barbecueën.
In België bleken de basisboodschappen het goedkoopst te zijn, namelijk 18 procent goedkoper dan in Nederland. Vooral thee, koffie, rijst en pasta zijn hier een stuk goedkoper. Bij wekelijkse boodschappen die in Nederland 120 euro kosten, ben je in België dus maar 98,40 euro kwijt. In Spanje is dat maar 100,80 euro en in Frankrijk moet je 104,40 euro rekenen.
Hoeveel betaal je in andere landen?
In bijna alle vakantielanden zijn de algemene boodschappen goedkoper. Je betaalt zoveel procent minder:
Ga het liefst voor A-merken? Dan kun je in Duitsland en Frankrijk je slag slaan. A-merken zijn daar zelfs 29 procent goedkoper dan hier in Nederland. Ook in Italië en Spanje vragen ze geen hoge bedragen voor A-merken, namelijk 27 en 26 procent minder. In België ben je nog steeds goedkoper uit, maar vragen ze wel wat meer voor A-merken dan voor de B-merken.
Is het een lekkere zomerdag? Dan gaat de barbecue aan! Met meerdere soorten vlees, stokbrood, een lekkere salade en wat fruit zit je als snel goed. Dit kosten een gemiddelde barbecuemaaltijd per land, uitgaande van algemene boodschappen voor een gezin met twee kids:
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.