Dít zijn de populairste huisdierennamen in 2023

05.12.2023 13:24
Beeld: Getty Images

Tromgeroffel voor de sterren van het gezin: Luna, Max en Simba stelen dit jaar de show als dé populairste huisdierennamen voor onze harige vrienden, volgens de gegevens van verzekeraar OHRA.

We zagen het al aan komen: hondenliefhebbers blijven trouw aan de klassiekers. Luna en Max regeren opnieuw over de top 5 hondennamen, vergezeld door nieuwkomers Bowie en Teddy/Teddie, die dit jaar ook het podium betreden. Otis, de naam geïnspireerd door de Netflix-serie Sex Education, blaft zijn weg naar verdubbelde populariteit. Maar de top 5 heeft die naam helaas niet kunnen halen, net zoals Barbie. “We hadden verwacht dat de naam Barbie dit jaar ook razend populair zou zijn wegens de bioscoopfilm, maar dit blijkt niet het geval”, zegt senior manager Nynke Nijkamp van OHRA.

Populairste huisdierennamen

Welke hondennamen nog meer populair zijn? Pip, Bella, Lola en Nala voor de dames, en Olly/Ollie en Guus voor de heren. Luna heerst niet alleen over de hondenwereld, maar ook over de poezenpopulatie. Terwijl Simba trots pronkt als de koning van kattennamen voor de mannetjes.

Namentrend: snacks

De internationale allure van Pablo en Coco brengt een vleugje exotisme in de lijst met populaire kattennamen. Ook worden kittens dit jaar massaal vernoemd naar ware lekkernijen met namen als Cookie, Kimchi en Nacho. De top 5 voor kattennamen wordt geleid door Luna. Ook Nala, Mila en Mimi zijn populair.

Wie deden mee?

Deze onthullingen zijn gebaseerd op een onderzoek onder kersverse huisdierenouders die tussen 1 januari en 1 december een dierenverzekering afsloten bij OHRA. Alleen kittens en puppy’s geboren in 2023 mochten meedingen.

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >