In samenwerking met Kek Mama

Hier shop je de beste decembercadeaus voor een prikkie

20.10.2023 08:16

Poef, de zomer is voorbij en voor je het weet staat december al op de stoep. Maar hoe vul je de zakken voor Sint en zorg je dat de Kerstman niet met lege handen staat? Bij Kruidvat vind je de leukste cadeaus in alle vormen en maten, en ook nog voor een kleine prijs.  Zodat je kind(eren) én jij straks met een grote glimlach de feestmaand vieren.

Hartstikke leuk hoor, die decembermaand, maar vaak ook een tikkie stressvol. Wat stop je nu in de zak en daarna weer in de sok? Vaak bedenk je dat toch nét iets te laat. En omdat last minute door overvolle winkelstraten struinen niet écht relaxed is… zetten wij nu alvast wat cadeau-ideeën per leeftijd op een rij! 

Hoewel elk kind zich op z’n eigen tempo ontwikkelt, kan de leeftijdsindicatie op een verpakking een handige leidraad zijn. Dat geeft aan of het speelgoed aansluit op de behoeftes van je kind en dat het veilig is. Als ouder kun je meestal goed inschatten of speelgoed bij je kind past, maar een inspiratielijstje kan handig zijn. December is er sneller dan je denkt!

0-1 jaar

Als je baby drie maanden is, grijpt ‘ie graag naar speelgoed (of je haar, au!) Experimenteer dan met speelgoed dat ze makkelijk kunnen vastgrijpen, zoals een (niet te klein) blokje, een fijne rammel- en rolbal (ook fijn om hun eerste tandje(s) in te zetten) of een voel- en knisperboekje. Als ze iets ouder zijn, vanaf vier of zes maanden, vinden ze speelgoed met geluid erg leuk, zoals een babyradio. 

Met een fijne speelmat zit je ook altijd goed. Leuk speelgoed voor een dreumes: activiteitenknuffel, of kijk- en zoekboek. 

2 jaar

Met twee jaar gaat je kleine steeds meer kleuren, vormen en cijfers herkennen. Een telraam, puzzel met grotere stukken of memoryspel is dan leuk. Het bouwen van een toren met blokken of, doe eens gek, auto’s is ook altijd een groot succes.

3 jaar

Voor de muzikale én Frozen-minnende peuters is een microfoon natuurlijk onmisbaar voor de betere huiskamerconcerten. Of wat dacht je van een interactief spel voor het hele gezin zoals The Floor is Lava? Gegarandeerd succes. Old school kleien, zoals met Play-Doh, is leuk én goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek en creativiteit.

4+

Nu je wijsneus naar school gaat, ontwikkelt ‘ie zich sneller dan snel. Spelletjes zoals Uno en net iets moeilijkere puzzels worden steeds interessanter, helemaal als het lievelingspersonage van je kind erin de hoofdrol speelt. Bouwen gaat steeds beter en wordt ook steeds leuker, helemaal met alle sets van LEGO die Kruidvat in huis heeft: van Gabby’s Dollhouse (4+) tot Harry Potter (9+). Daarmee is je kind wel even zoet.

Beste deals voor het hele gezin

Educatief speelgoed, houten speelgoed, spellen of toch een puzzel? Bij Kruidvat vind je het allemaal. Grote kans dat jij het perfecte cadeau vindt: Grote kans dat jij zo het perfecte cadeau vindt: van de liefste babycadeaus (denk: topmerken als Fisher Price, Clementoni en Duplo) tot spellen voor het hele gezin (999 Games, Jumbo, Goliath Identity Games). Het feestseizoen wordt nog leuker, want komende weken zijn alle A-merken speelgoed extra scherp geprijsd. Handig én snel, zo ben jij in één keer klaar voor je hele gezin. En dat zonder je spaarvarken te hoeven stukslaan. Bekijk hier het speelgoedassortiment.