In samenwerking met Kek Mama

Dít fantastische cadeau wil je geven (of krijgen!) tijdens de feestdagen

07.11.2022 10:08
Beeld: Getty

Hartstikke leuk natuurlijk, een boekenbon, een sjaal of warme sokken. Maar wil je écht een keer origineel uit de hoek komen tijdens Sinterklaas of Kerstmis, dan geef je gewoon een wijnkalender cadeau.

Pardon? Ja, je leest het goed, een kalender waarin wijn verstopt zit. De 12 Nights of Wine kalender bestaat uit twaalf verrukkelijke wijnen van over de hele wereld – van Frankrijk en Spanje tot aan Australië en Chili. De wijnen zitten in speciale tubes van 100 milliliter en passen dus precies in één glas.

Wist je trouwens dat je de wijnkalender op verschillende manieren kunt gebruiken? Hoe, dat vertellen wij je graag hieronder:

1. Adventskalender

Het is de meest voor de hand liggende manier om deze kalender te gebruiken, maar ook de meest verrassende. Open elke dag een deurtje en proef de wijn die erachter zit. Hoe leuk is het om elke dag een nieuwe smaak te ontdekken?

2. Wijnproeverij

Weinig puf om de hort op te gaan tijdens deze donkere dagen? Dan organiseer je gewoon zélf een wijnproeverij. Nodig je vrienden, familie of buren uit, verdeel de wijntubes over alle glazen en proeven maar. Natuurlijk voorzie jij als een heuse kenner elk wijntje van commentaar – bij de kalender zit namelijk een wijnmenu met uitleg over alle smaken en waar ze goed bij passen. Kaarsen aan, borrelplank erbij en klaar ben je.

3. Blind proeven

Dit is een wijnproeverijtje next level, en kun je zowel samen als in je uppie doen. Schenk alle glazen vol en probeer erachter te komen welke wijn bij welke tube hoort. Je zult merken dat je je echt op de smaak gaat focussen: proef je fruittonen, is de wijn juist meer houtachtig, uit welk land zou hij komen? Natuurlijk niet vergeten ergens subtiel te noteren welke tube je in welk glas hebt geschonken, anders weet je nog niet wat je drinkt. Ha, al zal het proeven er dan niet minder leuk om worden.

Fijn cadeau aan je zus, vriendin of jezelf – mét korting
Mocht je nog twijfelen of je de 12 Nights of Wine kalender wilde aanschaffen, dan nu niet meer: met de code KEKMAMA15 krijg je namelijk 15% korting op de wijnkalender! Wees er dus snel bij, zodat je ’m op tijd voor de feestdagen in huis hebt.