Misgegrepen? Deze gymschoenen voor kinderen heb je wél zo in huis

19.09.2021 10:29
gymschoenen kinderen

Nu het nieuwe schooljaar is begonnen, vliegen de gymschoenen als warme broodjes over de toonbank. Misgegrepen? Deze fijne exemplaren zijn nog wel verkrijgbaar. 

Een leuke gymtas gaat gelukkig jaren mee, in tegenstelling tot de inhoud – helaas. Kinderen groeien als kool en zeker kindervoeten weten niet wat maathouden is, zeg maar. Zo nu en dan zullen er dus nieuwe gymschoenen moeten worden gekocht. Wij hebben wat leuke paartjes voor je op een rij gezet, zodat jij niet hoeft te zoeken en ze lekker rap in huis hebt.

 

Wie de schoen past…

Gymschoenen beschermen de voeten van je kind tijdens het rennen, klimmen en klauteren. Maar waar moet je op letten als je een paar wil aanschaffen? Ze moeten in ieder geval ruim genoeg zijn, zodat je kind z’n tenen kan buigen en bewegen. Let er ook op dat de zool flexibel is; een harde zool kan leiden tot een verkeerd looppatroon bij je kind. Verder betekent een dure gymschoen niet per se een beter zittend of lekkerder lopend model schoen, een goedkoper paar kan net zo prima z’n werk doen. Zeker weten dat je een goede koop doet? Wees dan zo verstandig om je kind mee te nemen naar de winkel, of bestel online niet één, maar meerdere paren om thuis te passen. Met meerdere opties tot je beschikking zit er ongetwijfeld en fijn passend paar tussen.

 

Rucanor ’turnschoen’

Dit soepele balletschoentje van Rucanor is een all-time favourite in de gymzaal. Dit schoentje is soepel, lekker licht en – extra fijn voor de allerkleinsten – makkelijk aan te trekken. De schoentjes – verkrijgbaar in wit, roze en zwart – vallen klein, dus neem altijd een maatje groter.

– Soepele zool
– Extra verstevigde neus tegen snelle slijtage
– Beschikbaar van maat 28 tot en met maat 40

Deze schoentjes lijken me perfect voor mijn kind

 

 

Stanno canvas gymschoenen

Zoek je liever iets stevigers, maar geen schoen die als een baksteen aan de voeten hangt? Dan doe je een goede koop met deze gympen van Stanno. Ze zijn verkrijgbaar in wit, zwart, donkerblauw en lichtroze, hebben een duurzaam canvas bovenwerk en sluiten met klittenband.

– Verschillende kleuren ( blauw, wit en zwart)
– Slijtvaste rubberen zool
– Beschikbaar van maat 26 tot en met maat 39

Ja, deze gymschoen lijkt me ideaal om mee te starten

 

Lees ook
Dit zijn de goedkoopste sporten voor je kind >

 

Chicane kindergymschoenen

Trapt je kind graag een balletje tijdens de gymles, dan kun je beter voor iets grovers gaan. Deze stevige sportschoenen van Chicane – verkrijgbaar in donkerblauw en felroze – kunnen tegen een stootje en zijn lekker praktisch. Ze hebben elastische veters en klittenband, zodat je kind ze gemakkelijk aan- en uittrekt.

– Gemaakt van imitatieleer en ademend mesh
– Flexibele buitenzool met grip en demping
– Beschikbaar van maat 26 tot en met maat 34

Yes, deze gymschoenen zijn helemaal prima voor de basisschool

 

Lees ook
‘Een vrouw in de schoenenwinkel noemde mij een monster’

 

Adidas ‘Copa Sense’ zaalvoetbalschoenen

Deze zwarte zaalvoetbalschoenen van Adidas (die het overigens ook prima doen bij andere gymactiviteiten) zijn perfect voor de wekelijkse sportsessies op school. Door de flexibele zool loopt dit exemplaar als een zonnetje en dankzij de veters zijn ze lekker strak aan te snoeren.

– Doorgestikt synthetisch leer
– Lichte inlegzool voor meer demping
– Beschikbaar van maat 30 tot en met maat 38 2/3.

Als m’n kind hier niet mee gaat scoren…

 

Osaga sportschoenen

Snel aan- en uittrekken gaat als een speer met deze sneakers van Osaga. De zwarte sportschoenen zijn gemaakt van textiel en hebben een stevige profielzool met spikkelprint. Dankzij de elastische veters hoeft er niet gestrikt te worden en het klittenband zorgt voor extra stevigheid en een optimale pasvorm.

– Gemaakt van en ademend mesh
– Elastische veters
– Beschikbaar van maat 28 tot en met maat 35.

Yes, deze zijn top voor de gymles

 

Nike hardloopschoenen

Kijk wat handig, nog een gymschoen met klittenband. De veters zitten er gewoon onder, wel zo fijn om te oefenen met strikken. These shoes are made for running, dus bij de piepjestest gaat je kind als een speer.

– Schoenmaat 28 t/m 35
– Ook in het zwart
– Valt klein, dus bestel een maatje groter

Laat maar bezorgen die sportschoenen

 

Adidas sportschoenen

Een uitneembaar voetbed, vetersluiting, bovenwerk van leer: deze sportschoen heeft het allemaal. En niet geheel onbelangrijk: hij is stevig genoeg voor een potje voetbal, hockey of apenkooien.

– Verkrijgbaar in verschillende kleuren
– Schoenmaat 28 t/m 40
– Voering van textiel

Ja, hier maak ik mijn kind blij mee

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >