In samenwerking met Kek Mama

6x op déze momenten komt een Chromebook perfect van pas in jouw gezin

08.08.2023 10:35

Ideaal: een Acer Chromebook deel je handig met je kind. Je haalt er namelijk een grote hoeveelheid kennis mee in huis voor je hele gezin. Acer heeft voor ieder wat wils: van goedkoop tot wat duurder, van school tot kantoor. En dan ook nog met een duurzame variant. Makkelijk te bedienen en leerzaam voor je kind, terwijl jij er ook heel fijn mee aan de haal gaat. Op de volgende momenten ben je daar éxtra blij mee.

Wat is een Chromebook eigenlijk?

Eerst even terug. Ken jij de superhandige Chromebook? Online shoppen, social media, video en foto’s bekijken of je werk: alle handelingen gaan gewoon via de browser. Chromebooks zijn ontworpen om te gebruiken terwijl je verbonden bent met het internet. En terwijl je in de Google Play Store de allerleukste apps kiest, werken jij en je kind ook nog eens volledig in de cloud. Er is daarom geen zware software nodig en dat scheelt dus ook nog behoorlijk in prijs (én batterijduur). Ook handig: het aanbod offline apps bereid zich constant uit. Zo houd je jouw kind ook zónder internet zoet tijdens jullie lange autorit of vlucht, met bijvoorbeeld downloads van een leuke podcast op Spotify.

Dag- en avondroutine

Je kind doet fijn huiswerk op de Chromebook. Heel handig, want scholen werken vaak met datzelfde Google-systeem. Gaat hij of zij eindelijk lekker naar bed? En je partner wil zelf voetbal kijken? Mooi, heb jij je eigen stekkie voor Netflix, HBO, of een heerlijke verslavende reality-serie. 

Boem, onhandig

Glas limo omgegooid tijdens het drukke middaguur boordevol kinderen aan tafel? Oeps, eroverheen. Of gebeurt er iets anders met je apparaat (je kind laat het alweer liggen bij vriendje)? Geen nood, die belangrijke werkpresentaties of die gehele reeks aan familie-fotoboeken is niet plots weg. Alles in een Acer Chromebook wordt in de cloud bewaard, dus je raakt niks kwijt. Iedereen in je gezin maakt een eigen account in de cloud. Zo is het apparaat heel makkelijk te delen – én wordt alles ook nog eens veilig bewaard.

Volhouder

De batterijduur is enorm, ruim voldoende voor alles wat je op een dag wilt doen. Na één keer een Chromebook opladen kun je een hele dag werken en houd je zelfs nog batterij over, zodat je de adapter niet mee hoeft te slepen onderweg voor de kids. Heerlijk voor een rustig autoritje met je kind, die zich vermaakt met een leuke game op de achterbank.

Op kantoor

Zoveel opslag. Dus je kroost kan eindeloos schoolprojecten, werkstukken of huiswerk maken op jullie Chromebook, terwijl jij daarna met gemak die presentaties voor je werk in elkaar draait. En dat allemaal terwijl er ook nog een heel seizoen aan downloads van je favoriete Netflix-serie op opgeslagen staat.

Privacy, please

Naast dat Chromebooks heel veilig zijn, bieden ze de verschillende gebruikers ook nog eens veel privacy. Je kind kan niet meer zomaar jouw afbeeldingen vervangen met Roblox plaatjes – of die sexy foto van jou aan je partner per ongeluk als bureaublad selecteren, of in een appje sturen naar je baas. Doordat iedereen makkelijk in een eigen account werkt, wordt er niet gesnuffeld bij elkaar. Een hele opluchting en wel zo handig.

Hergebruiken

Natuurlijk wil je een duurzaam voorbeeld geven aan je kind. Je geeft de aarde tenslotte door. De duurzame variant van Acer bestaat uit onderdelen die gemaakt zijn van plastic uit de oceaan. De Acer Chromebook Vero 514 maakt gebruik van gerecycled plastic dat anders in de oceaan was blijven ronddobberen. Bijvoorbeeld in het OceanGlass™ touchpad, waardoor het touchpad aanvoelt als glas – hoe cool -, wanneer je er met je vingers overheen beweegt. En de verpakking van gegoten pulp is gemaakt van verschillende vezelachtige materialen, zoals gerecycled papier, karton of andere natuurlijke vezels. Zo kun je met een fijn gevoel urenlang op jouw Acer Chromebook Vero 514 doorbrengen.