Mama is versierd: overal piercings

30.06.2017 11:49

Tepels, navel, oren, neus en lippen. Begin je eenmaal aan piercings, dan is er geen houden meer aan.

Iris van der Heijden (29) heeft een relatie met Kevin (30) en is moeder van Damian (9). “De man die mijn allereerste navelpiercing zette, waarschuwde me nog: het blijft er nooit bij één. Dat zal wel, dacht ik nog, maar hij kreeg gelijk. Het is hartstikke verslavend. Inmiddels heb ik negen piercings: twee in mijn lippen, twee in mijn tepels, twee in mijn navel en eentje in mijn tong. En dan heb ik ook nog twee tunnels, van die speciale oorbellen die je oorlellen oprekken. Mijn vriend is al net zo erg en laat binnenkort zijn tweede lippiercing zetten.

 

Op het schoolplein praten ouders minder snel

Als kind was ik al gefascineerd door piercings. Op mijn twaalfde liep ik rond met een nep belletje in mijn lip. Mijn ouders vonden dat ding vreselijk – en dat terwijl mijn vader zelf onder de tatoeages zit. Maar ze vonden dat ik mijn gezicht ‘schoon’ moest houden. Natuurlijk kijken mensen me na. En op het schoolplein praten ouders minder snel met mij. Ha, misschien denken ze dat je met die piercings geen goeie moeder kunt zijn. Mijn piercings geven me zelfvertrouwen. Mijn borsten hangen een klein beetje en dankzij die tepelpiercings verleg ik de focus iets. Bijkomend voordeel is dat mijn tepels altijd stijf zijn – best een lekker gevoel.

 

Mijn zoon vind het fantastisch

Echt rare dingen heb ik nooit meegemaakt. Wel kwam mijn lippiercing een keer vast te zitten aan mijn tongpiercing toen ik een slok koffie nam. Moest ik ze van elkaar lospeuteren. Mijn zoon vindt het fantastisch dat ik er zo uitzie. Hij wil altijd mee als ik een piercing laat zetten en kan urenlang aan mijn navelpiercing frummelen. ‘Niet te lang, anders schroef je mijn billen eraf’, grap ik dan.  Mijn wensenlijstje is compleet nu ik mijn lip piercings heb. Het is wel even goed zo. Geen idee of ik ze tot mijn 85e blijft dragen. Heb jij ooit een oma met piercings gezien?” 

 

Dit artikel staat in Kek Mama 07-2017