Column Malu: ‘Alleen al bij het woord ‘positiekleding’ kreeg ik de rillingen’

26.02.2018 09:23
zwangerschapskleding

Geen haar op het hoofd van Kek Mama’s Malu dat ook maar dácht aan het kopen van zwangerschapskleding. Nu d’r buik in volle glorie groeit en de rand van haar broek in haar heupen snijdt, piept ze wel anders.

Geitenwollensokkentype

Ik kreeg nog net geen rillingen als iemand me een paar maanden geleden vroeg of ik al POSITIEkleding had aangeschaft. Begrijp me niet verkeerd, ik zag er het nut heus wel van in, maar bij dat woord kwam in gedachten toch altijd een geitenwollensokkentype met Crocs en een boodschappentrolley omhoog – iemand die gaat voor een praktisch: ‘Als het maar lekker zit.’ Zo zag ik mezelf niet dus hup: gewoon ‘normale’ kleding blijven dragen. Af en toe een shirtje of broek in een grotere maat kopen en zo kom ik die negen maanden wel door. 

 

Lees ook
Zo kom jij (de eerste weken van) je zwangerschap relaxed door >

 

‘Toen begon de ellende’

Niet dus. Vanaf het moment dat m’n buik boller werd, begon de ellende: eerst een knoopje open, vervolgens de rits (ik zocht zelfs op internet naar life hacks om je broek dan toch mooi op z’n plaats te houden – een haarelastiek doet wonderen) en toen kwamen de wijde shirts. Maar hoe hard ik ook forceerde, niets zat lekker. En toegegeven: die wijde meuk oogt gelijk een kilo of vijf zwaarder als je zwanger bent. Dat wil je niet, dus ging ik in volle frustratie op zoek naar positiekleding naar mijn zin. Niet dat ik als eerste meeloop met de trends, maar een zwangerschapslegging als broek dragen, ging me toch iets te ver. 

 

‘50% mommy, 50% daddy’

Al snel kwam ik erachter dat zwangerschapskleding je buik veel mooier laat uitkomen, heerlijk zit en niet hetzelfde is als een oubollige bloemetjesjurk. Of als een blouse met enorme strik die op je buik leunt en waarop nog net niet staat ‘KIJK MIJ EENS ZWANGER ZIJN’. Of erger nog: als shirts met ’50% mommy, 50% daddy’. Oké, nu hou ik op. Ik kan beter gewoon de fijne adresjes met je delen. Komen ze: 

 

  • Maternity Clothes van Asos – geen driftige prints of gekke teksten, maar mooie jurken, rokken en tops voor verschillende gelegenheden. 
  • H&M MAMA – en dan vooral de Conscious-collectie. Duurzaam, mooi en basic.
  • Mamalicious – van jurken en jeans tot badpakken: hier vind je alles voor zwangere vrouwen. 
  • ROOM42 – stoer, vrouwelijk en met een Scandinavisch tintje.
  • Noppies – niet alleen fantastische baby- en kinderkleding, ook mooie basics voor de zwangere vrouw.
  • MATERNITY-collectie van TOPSHOP – fijne jurkjes, tops en broeken. En zelfs de boyfriend jeans laten je niet dikker lijken. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >