Wildkamperen in Scandinavië met je kind? Lees dan deze tips

07.09.2021 10:32
wildkamperen Scandinavië vier weken dreumes

Elle en Bram gooiden hun tipi in de auto en gingen vier weken met dochter Marie (1,5) wildkamperen in Zweden en Noorwegen.

Eten

Bij de bakker

Er staat altijd een rij klanten bij Bakeriet i Lom; een beroemd bakkerijtje in het piepkleine plaatsje Lom. Als je de skillingsboller hebt geproefd, snap je waarom. Tijdens het wachten zie je de bakker zijn brood kneden.

bakerietilom.no

 

Hollandse pannenkoeken

Tegenover de sprookjesachtig gelegen Sæbø Camping in Øvre Eidford, vind je Eidford Gjestgiveri; een pension van Brabantse eigenaren, mét pannenkoekenrestaurant.

ovre-eidfjord.com

Doen

Zoenen met elanden

In Zuid­-Zweden kun je op verschillende plekken elandensafari’s maken. Wij maakten er eentje in Småland. Als je je raam naar beneden zoeft, krijg je gegarandeerd de snuit van een eland in je gezicht.

smalandet.se

 

Klimmen naar Sognefjort

Een van de mooiste wandelingen van Noorwegen is ook met kinderen goed te doen. Deze hike start bij de weg Mollandsmarki, aan de indrukwekkende R55. De klim naar boven duurt ongeveer anderhalf uur. Het uitzicht op Sogneford is onvergetelijk.

 

Op bezoek bij Pippi

Voor wat oudere kinderen is Astrid Lindgren Värld, ofwel het Pippi­-park, niet te missen. Slapen als Pippi? Er is ook een vakantiepark bij.

astridlindgrensvarld.se

Slapen

Aan het meer

Eindeloze bossen en meren en af en toe een voorbij-kabbelende kano. Zet je tent op in natuurreservaat Glaskogen in Zweden en je ervaart puur geluk. Douchen doe je later wel weer.

glaskogen.se

 

Op de camping

Het sanitair van de Saebo­camping is eenvoudig, maar je hebt uitzicht op het fjord en bent omringd door bergen. Er is een speeltuin, je kunt een bootje huren en prachtige wandelingen maken, zoals naar de beroemde waterval Vøringfosse.

saebocamping.com

 

Tussen de bomen

We kwamen er toevallig voorbij: de Hornnes camping. Een knusse plek waar je je tent opzet tussen de hoge bomen of aan het meer, met een lang zandstrand en luxe badkamers.

hcamp.no

Dit reisverhaal heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

 

Meer Kek Mama?

Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >