Ga je naar Californië? Sla dan deze fantastische tips niet over

18.06.2019 15:04
vakantie-californie-tips

Het ultieme Amerika ervaar je tijdens een vakantie aan de westkust, en dan vooral in de staat Californië. Want wist je dat je in dit deel van de States de mooiste roadtrip ooit kunt maken?

Benieuwd wat de hoogtepunten zijn en welke plekken je niet mag overslaan tijdens je vakantie of rondreis? Hieronder vind je een overzicht met de bekendste bezienswaardigheden.

 

1. Los Angeles

Toegangspoort tot Californië is de stad Los Angeles. Stad van de Engelen en een plek waar de meningen op zijn zachtst gezegd over zijn verdeeld. Waar de een met veel plezier een wandeling maakt door Hollywood en Venice, wil de ander zo snel mogelijk weer weg. Hoe dan ook: zorg dat je in ieder geval bezienswaardigheden als de Walk of Fame, Rodeo Drive en het Griffith Park hebt afgestreept. Kun je daarna in alle rust aan je roadtrip door Californië beginnen.

 

2. Universal Studios Hollywood

Verplichte kost als je met kinderen een reis maakt naar Californië: je longen uit je lijf schreeuwen in een pretpark. Met name Universal Studios Hollywood is een begrip, want in dit park kun je een kijkje nemen achter de schermen van bekende Hollywoodproducties. Bezoek The Wizarding World of Harry Potter of krijg een rondleiding over de set van The Fast and the Furious. Daarnaast zijn er uiteraard tal van toffe attracties die zelfs bij de grootste adrenalinejunks in de smaak zullen vallen.

 

Lees ook
Vliegen met een baby: dit moet je weten >

 

3. Big Sur

Big Sur is de naam van het gebied langs de Californische kust en volgens velen kun je hier de mooiste roadtrip van heel Amerika maken. Volg de route van Highway 1 tussen de plaatsen Simeon en Carmel, en je zit gegarandeerd 145 kilometer aan je autoraampje geplakt. Op de gehele route kom je geen enkel verkeerslicht tegen en onderweg is het heerlijk rustig.  Een van de bekendste plekjes langs de route is de McWay Waterfall, een fotogeniek plaatje van een 24 meter hoge waterval die uitkomt in een prachtige baai.

 

4. San Francisco

De coolste stad aan de westkust van Amerika, zo zou je San Francisco (San Fran voor intimi) het best kunnen omschrijven. Met attracties als de Golden Gate Bridge, Alcatraz en Lombard Street heb je hier aan bezienswaardigheden geen gebrek, maar de meeste bezoekers komen ook zeker voor de sfeer.

 

5. Yosemite National Park

Tijdens een vakantie in Californië kun je stad en natuur uitstekend met elkaar combineren. Want behalve bovengenoemde miljoenensteden zijn er ook een aantal schitterende nationale parken om te bezoeken. Een van de bekendsten is natuurlijk Yosemite National Park, het park dat een rotsachtige vallei omvat. Hier zijn verschillende uitdagende wandelpaden uitgezet en kun je de mooiste hikes maken. Een van de populairste plekken in het park is Glacier Point, vanwaar je een fenomenaal uitzicht hebt over de omgeving. Vergeet dus niet om je camera mee te nemen. 

Meer tips vind je op skyscanner.nl

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >