Dit zijn de mooiste stranden van Spanje

19.11.2018 21:34
mooiste-stranden-van-spanje

Van Galicië in het noorden naar Andalusië en vervolgens richting Valencia; de mooie stranden liggen in Spanje voor het oprapen. Dus zoek je nog inspiratie voor een vakantie aan de Spaanse kust? Leg je zwempak maar alvast klaar.

Skyscanner maakte een lijstje met de mooiste stranden van Spanje.

 

Playa de Ses Illetes, Formentera

Het is al een genot om naar het turquoise en kristalheldere water van dit strand te kijken, laat staan als je er ook nog in mag zwemmen. Playa de Ses Illetes op het eiland Formentera scoort de hoogste notering in deze lijst en dat is niet zomaar. Dit prachtige strand aan de Middellandse Zee is dé plek om te zonnen, zwemmen en snorkelen. Ons advies: ontspan op het witte zand, luister naar muziek en laat je kind lekker ravotten.

 

Cala Macarella en Macarelleta, Menorca

Cala Macarella en Macarelleta behoren zonder twijfel tot de meest gefotografeerde stranden van Spanje. Het is er logischerwijs erg druk in het hoogseizoen, maar we kunnen al die toeristen moeilijk ongelijk geven: Cala Macarella en Macarelleta zijn nou eenmaal verbluffend mooi om te zien. De stranden zijn zacht en spierwit, het water helder turquoise en het plaatje wordt omlijst door hoge rotsklippen. 

 

Lees ook
Dit zijn de mooiste stranden van Nederland >

 

Playa de Valdevaqueros, Andalusië

Dit vier kilometer lange strand werd regelmatig verkozen tot beste strand van Spanje en is wat ons betreft een van de leukste stranden in de omgeving van Tarifa. Je kunt er heerlijk luieren op het strand of lekker eten bij een van de vele restaurants en strandbars. En ook niet verkeerd: je wordt er elke avond getrakteerd op een bijzonder mooie zonsondergang.

 

Playa del Papagayo, Lanzarote

Deze playa is gelegen in een kleine baai en heeft een goudgeel zandstrand. Het zeewater is hier glashelder, de temperatuur bijna het gehele jaar aangenaam en toeristen kom je er nog bijna niet tegen. Alle reden dus om jezelf hier een dagje te installeren met een boekje en fles zonnebrand binnen handbereik. Je vindt Playa del Papagayo op een steenworp afstand van het toeristische centrum van Playa Blanco.

 

Playa de Cofete, Fuerteventura

Dit brede zandstrand is gelegen aan een 14 kilometer lange kustlijn en wordt omringd door een spectaculair mooi landschap. Aan de ene kant glinstert de heldere zee, aan andere kant liggen de hoogste bergen van het eiland. Veel voorzieningen zijn er niet, maar vanuit Playa de Cofete kun je eenvoudig naar het stadje Cofete wandelen. In dit typisch Spaanse plaatsje vind je smalle straatjes met goede restaurants en kun genieten van geweldige uitzichten over het strand en de zonsondergang.

 

Playa de La Concha, San Sebastián

San Sebastián heeft maar liefst drie stadsstranden en vooral Playa La Concha siert menig lijstje met beste stranden van Spanje. Dit brede stadsstrand is elk seizoen de moeite waard en trekt ook zeker buiten de zomermaanden de nodige bezoekers. Niet om te zonnen natuurlijk, maar om uit te waaien of te wandelen langs de boulevard. 

 

Playa de Maspalomas, Gran Canaria

Hier kun je heerlijk op het strand liggen en mooie wandelingen maken, maar er valt nog meer te ondernemen. Met tal van restaurants, bars en cafés is er een bijzonder groot aanbod aan gastronomische hoogtepunten, maar je kunt er bijvoorbeeld ook goed winkelen.

 

De hele lijst met stranden vind je hier.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >