9x alternatieve vakantiebestemmingen

12.02.2019 13:54
alternatieve-vakantiebestemmingen

Stedentrip in Londen, een all-inclusive hotel in Zuid-Spanje of kamperen in de Ardennen – been there, done that. Wijk deze zomer eens af van de gebaande paden en reis naar één van deze bijzondere vakantiebestemmingen.

Skyscanner selecteerde de meest originele tips.

 

Cíes-eilanden, Spanje

Op zoek naar alternatieve reizen voor Ibiza, Mallorca of de Canarische Eilanden in Spanje? Denk dan eens aan de Cíes-eilanden voor de kust van Vigo: ook wel het Caribisch gebied van Galicië genoemd. De archipel is onderdeel van een Nationaal Park waardoor er maar 2200 bezoekers per dag mogen komen. Er zijn geen hotels, alleen campings, een paar restaurants en auto’s en fietsen zijn niet toegestaan.

 

Symi, Griekenland

Symi ligt vlakbij het Turkse Marmaris, maar bereik je het makkelijkst met de boot vanaf Rhodos (50 minuten). Het kleine eilandje is bekend om de natuurlijke sponzen en het schilderachtige Simi-Stad, die geheel in neoklassieke stijl is gebouwd.

 

Eilat, Israël

Israël valt sowieso al in de categorie unieke reisbestemmingen, maar wie naar de badplaats Eilat in het zuidelijkste puntje van het land reist, is ook nog verzekerd van een rustige zonvakantie op het strand. Eilat wordt omringd door bergen en een historische stad en heeft een prachtig koraalrif waardoor je urenlang kunt duiken en snorkelen.

 

Lees ook
Handig: dit mag er wel en niet mee in je handbagage >

 

Lazy Lagoon Island, Tanzania

Alleen al voor de naam van dit schiereiland zou je tekenen. Lazy Lagoon Island ligt op een uur rijden van de stad Dar Es Salaam en heeft alle ingrediënten voor een heerlijke strandvakantie. Het privé-eiland wordt gerund door de familie Foxes die een aantal glamping-opties op het eiland heeft.

 

Montezuma, Costa Rica

Ongerepte stranden en watervallen, overal waar je kijkt: je vindt het in Montezuma in het zuidelijkste puntje van Puntarenas in Costa Rica. Locals komen hier graag naartoe om te surfen of te relaxen in een van de vele kleurrijke strandtentjes of beach lodges. Vlieg naar Liberia, huur een auto en vanaf daar is het nog een kleine vier uur rijden naar Montezuma.

 

Sibiu, Roemenië

Een middeleeuwse stad in het hart van Roemenië: Sibiu is een origineel alternatief voor een stedentrip naar hoofdstad Boekarest. Het stadje ligt aan de voet van de Transsylvanische Alpen en heeft een prachtig historisch centrum

 

Savannah, Georgia, Verenigde Staten

Weer eens wat anders dan een stedentrip naar New York. Savannah is de oudste stad van de staat Georgia, met historische architectuur, monumenten en ouderwetse pleintjes met tig sandwich deli’s om je dag goed mee te beginnen. Struin door botanische tuinen en groene parken, shop in talloze winkelcentra en luister ’s avonds naar steengoede jazz.

 

Xi’An, China

Shanghai, Hong Kong of Beijing: Chinese steden lenen zich perfect voor een stedentrip ver weg, of als tussenstop tijdens het backpacken door Azië. Hou je meer van unieke bestemmingen, bezoek dan eens de stad Xi’An. De voormalige hoofdstad van China was zelfs ooit de grootste stad van de wereld, tegenwoordig wonen er ‘slechts’ vier miljoen mensen.

 

Namibië, Afrika

Op zoek naar een originele vakantiebestemming in Afrika? Laat Zuid-Afrika, Marokko of Tanzania voor wat het is en ga naar Namibië. Van de Big Five spotten in het Etosha National Park tot slenteren langs koloniale panden in hoofdstad Windhoek: hier heb je alles.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >