10x de leukste dierentuinen in Nederland voor kinderen

01.06.2021 11:39
leukste dierentuinen Nederland Beeld: Unsplash

Van Diergaarde Blijdorp, Burgers’ Zoo en Artis tot de Apenheul: de dierentuinen zijn eindelijk weer open. Hier vind je de leukste van ons land op een rij.

Houd er rekening mee dat de binnenverblijven door de coronamaatregelen nog gesloten zijn, maar de olifanten, apen, leeuwen en vele andere dieren zijn weer fijn te bewonderen. Tip: check voor vertrek altijd de website van de dierentuin voor de laatste ontwikkelingen.

Bereid je goed voor als je een dagje weg gaat met je kind. Neem een zomerjas mee, zonnebril en zonnebrand en vergeet de tussendoortjes niet. Met deze handige checklist weet je zeker dat je niets vergeet.

 

1. Diergaarde Blijdorp - Rotterdam

Toch wel het populairste dierenpark in Nederland. Je vindt er alle soorten dieren en met een beetje geluk komt ook de jongste telg naar buiten: het olifantje dat met Bevrijdingsdag werd geboren. 

 

2. Burgers' Zoo - Arnhem

Een van de grootste parken in Europa met meer dan 10.000 (!) dieren. Er zijn verschillende thema's, maar onze favoriet is de Burgers Bush. Hier heb je het gevoel dat je echt door de jungle loopt. Ook leuk: Burgers' Zoo heeft een hoop zeedieren: mangrovekwallen, vleermuisvissen, koeneusroggen, een napoleonvis, een luipaardhaai, een oranjevleklipvis, grote netmurenes en een koningssnapper.

 

3. Artis - Amsterdam

Ook in dit dierenpark (dat zich in hartje Amsterdam bevindt) zijn talloze dieren te bewonderen. Leuk weetje: het is de oudste dierentuin van ons land en ook één van de oudste in Europa.

 

4. GaiaZOO - Limburg

Zeker een bezoekje waard. In GaiaZOO reis je in één dag over de hele wereld: op de Afrikaanse Savanne sta je oog in oog met gorilla’s, neushoorns, giraffen, cheeta’s en leeuwen. 

 

Lees ook

10x dieren die wel eens leuker op de foto hebben gestaan >

 

5. Apenheul - Apeldoorn

Een van de bijzonderste dierenparken van het land, want er zijn apen te vinden én (en dat is echt hysterisch) ze lopen los. Uitkijken voor jullie tassen, dus.

 

6. Dierenpark Amersfoort

Hier is voor kinderen van alles te doen: je kunt door het spannende DinoPark lopen, nachtdieren bewonderen, varen tussen de apen en dieren als olifanten, zebra’s, giraffen, wolven en dassen bewonderen.

 

7. WILDLANDS Adventure Zoo - Emmen

Dit park is de opvolger van het bekende Dierenpark Emmen. Op een nieuwe locatie verken je drie verschillende werelden met een uiteenlopend klimaat. Jungola is de jungle, Serenga is de savanne. In Nortica is de koude natuur de baas en zwemmen ijsberen en pinguïns rond.

 

Lees ook:

Dit moet je meenemen als je een dagje weg gaat met je peuter >

 

8. Safaripark Beekse Bergen

Hier kunnen jullie zelf met de auto rondrijden tussen de wilde dieren, maar je kunt ook een bus nemen als je niet zelf achter het stuur durft te zitten. Hoe dan ook: het is een ervaring die je ongetwijfeld niet snel vergeet.

 

9. Ouwehands Dierenpark - Rhenen

Geweldig voor kinderen, want hier vind je de grootste speeljungle van Europa. Uiteraard zijn er ook prachtige dieren (tijgers, witte leeuwen, ijsberen, apen, beren en wolven) te zien.

 

10. ZooParc - Overloon

Als een echte ontdekkingsreiziger verken je, samen met je kleine, de gebieden waar apen, cheeta’s, stokstaartjes en nog veel meer diersoorten leven. Daar ben je wel een dagje zoet mee. Bovendien organiseren ze (buiten coronatijd) vaak leuke evenementen zoals een schemertour of een luxe diner in de dierentuin.

 

Een overzicht van alle dierentuinen in Nederland vind je hier.

 

Nog meer Kek Mama?

Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >