lekkerste-sushi-restaurants-met-kinderen

Sushigek? Voor alle liefhebbers zetten wij de lekkerste restaurants op een rij.  En het mooie: deze adressen zijn ook leuk met kinderen.

Chi – Amsterdam

sushi restaurants met kinderen

Dit Aziatische restaurant vind je in Oud Zuid. De gerechten worden geserveerd in kleine hapjes: voor 24 euro kan je vier tot zeven gerechten bestellen. Echt het proberen waard: de Amsterdam roll met zalm en avocado.  

 

Motto Sushi – Alkmaar

sushi restaurants met kinderen

Ook bij Motto Sushi kan je voor één vaste prijs 2,5 uur onbeperkt sushi eten. Als de kinderen even genoeg hebben van alle sushigerechten staat
er ook nog Chippu (patat) op het menu. Voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar betaal je slechts € 13,80.

 

Sushi Mall – Groningen

sushi restaurants met kinderen

Naast sushi kan je hier ook terecht voor de Thaise keuken. Elke woensdag is er een speciale sushi-avond waarbij er speciale gerechten te bestellen zijn en dit allemaal voor een leuke prijs. Dus: op naar Koestraat 8.

 


Sushi Today – Amersfoort en Utrecht

sushi restaurants met kinderen

Bij Sushi Today kan je naast het eten van heerlijke verse sushi kiezen voor een filmdiner. Je krijgt bij het menu een filmvoucher waarmee je naar de Pathé of CineMec bioscoop kunt gaan. Hiervoor betaal je 7 euro per persoon extra. Leuk om te combineren.

Lees ook
Deze restaurants serveren de lekkerste burgers >

 

Blue Sakura – Zwolle

sushi restaurants met kinderen

Dit sushi restaurant is gevestigd in een voormalige kerk en je kijkt tegen de mooiste muurschilderingen aan. Ook hier kan je onbeperkt sushi eten, en hebben je kinderen wat te bekijken.

 

Sushi Miru – Oss

sushi restaurants met kinderen

Onbeperkt bestellen is mogelijk, maar wil je het liever rustig aan doen? Dan kun je ook voor losse gerechten gaan. Fijne bijkomstigheid: er is ook een uitgebreid dessertbuffet – vindt je kind vast leuk.

 

Yume Sushi – Apeldoorn en Deventer

sushi restaurants met kinderen

Nigri, maki, Gunkan en Temaki: bij Yume Sushi kan je twee uur lang uit meer dan honderd Japanse gerechten kiezen. Zit er voor je kind zeker iets lekkers bij.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kinderboekenweek activiteiten
Beeld: Unsplash

Hoera, het is weer bijna Kinderboekenweek. Dat betekent dat er in de boekhandel weer een leuk Kinderboekenweekgeschenk klaarligt en dat er veel leuke dingen te doen zijn rondom deze week. Lees mee!

Wat is de Kinderboekenweek?            

De allereerste Kinderboekenweek was in 1955. Deze week vindt elk jaar begin oktober plaats en duurt tien dagen (de naam is dus een beetje misleidend). Dit jaar is het van 3 t/m 14 oktober. Tijdens de Kinderboekenweek wordt er extra aandacht besteed aan het kinderboek. Elk jaar wordt er aan kinderboekenauteur gevraagd om het Kinderboekenweekgeschenk te schrijven. Bij de boekwinkels die meedoen met de Kinderboekenweek krijg je bij besteding van tien euro het Kinderboekenweekgeschenk gratis.
 

Lees ook
KIND: 6x de leukste kinderboeken >

 

Het thema van dit jaar

Elk jaar heeft de Kinderboekenweek een thema. Dit jaar is dat thema ‘vriendschap’, met als motto: ‘Kom erbij!’ Het kinderboekenweekgeschenk werd geschreven door Jozua Douglas en heet ‘De eilandenruzie’. Het verhaal gaat over twee kinderen die vriendschap sluiten met de zoon van hun vaders grootste vijand.
 

De activiteiten

Rondom de Kinderboekenweek worden er vaak op basisscholen diverse activiteiten georganiseerd, voor docenten zijn dan ook speciale lespakketten beschikbaar. Dikke kans dus dat jouw kroost hier op school iets mee gaat doen. Ook is er een speciale kindertheatervoorstelling gemaakt voor de Kinderboekenweek: ‘Kom erbij! De vriendschap voorbij’, over de vriendschap tussen de clowns Kolder en Kwast.

Ook leuk: Kinderen voor Kinderen heeft ter ere van de Kinderboekenweek een nummer opgenomen met de titel: ‘Kom erbij’. Via onderstaand filmpje legt een zangcoach uit hoe je kids dit nummer kunnen instuderen.
 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

de-leukste-natuurspeeltuinen-voor-kinderen

Fris of niet, altijd fijn om lekker de deur uit te gaan met je kind. Dit lijstje met leuke natuurspeeltuin kan je hier vast goed bij gebruiken.

De Meinweg - Herkenbosch

De leukste natuurspeeltuinen

Speel apenkooi tussen de bomen of balanceer over de touwbruggen en vlonders die tussen de bomen hangen. Of speel verstoppertje achter de takken, kan natuurlijk ook. Is je kind dol op water? Onderaan de heuvel staat een waterpomp.

 

Biesbosch MuseumEiland - Werkendam

Polders, dijken en stromen kom je tegen bij kinderspeelplaats ‘Biesbosch Beleving’. Elke 45 minuten verandert de waterstand van ‘extreem laag’ naar ‘extreem hoog’. Ook geschikt voor kinderfeestjes of om wat te eten.

 

Zuiderzee Speeltuin - Almere

De leukste natuurspeeltuinen

Eilandjes, een trekvlot, een half gezonken schip om in te klimmen en klauteren, een zandspeelplek en waterpret om af te koelen. En dan nagenieten en pannenkoeken eten op het terras.

 

Lees ook
Prachtfoto's: buitenspelende kinderen in de zomer >

 

Zandbos - Deurne

Naast spelen in een natuurlijke omgeving, kunnen kinderen met de zandtafel aan de gang, hutten bouwen, klimmen op de toestellen en zich vermaken op de zand- en waterspeelplaats. Voor jonge kinderen is er een speciaal Peuterpad, voor de oudere jeugd is er een grote Vikingschommel.

 

De Natureluur - Amsterdam

De leukste natuurspeeltuinen

Ook hier kan je kind van alles over de natuur ontdekken. Een (verjaardags)feestje vieren is mogelijk en in vakanties hebben ze extra activiteiten. Tip: trek oude kleding aan, want schoon blijven is er niet bij. 

 

Speelterrein Tiengemeten - eiland Tiengemeten

Hier vind je negen voetbalvelden vol blubber, bomen en beekjes. Voor de allerkleinsten is er een ukkie-eiland en schilpadfontein. Leuk extraatje: je moet de pont pakken om er te kunnen komen.

 

Hoppies Natuurspeeltuin - Ammerzoden

De leukste natuurspeeltuinen

Ooit begonnen als maïsdoolhof, maar er is nu zoveel meer. Kinderen vermaken volop met water, zand en groen terwijl jij op het grasveld je kleed uitslaat.

 

Landgoed De Bonte Belevenis - Texel

Meer dan alleen een natuurspeeltuin, want je vindt hier ook een bloemenpluktuin, speeltuin, dierenweide en een blotevoetenpad. Je weet dus zeker dat je de hele dag zoet bent.

 

Kreekbos - Wognum

De leukste natuurspeeltuinen

Naast de nieuwbouwwijken is een speelplaats aangelegd waar kinderen prima kunnen spelen in de natuur. Alle toestellen zijn gemaakt van hout. Ook is er een waterpomp, glijbaan en tokkelbaan.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >