leuke_bioscopen_voor_kinderen

Een filmpje kijken op de bank is fijn, maar zo'n groot scherm en een flinke bak popcorn maakt het allemaal toch net iets spannender. Daarom hebben wij de leukste bioscopen voor kinderen op een rij gezet.

Ideaal voor een regenachtig weekend of de woensdagmiddag.
 

1. Cinemini


Speciaal voor peuters, kleuters én ouders is er elke zondagochtend in het EYE Film Instituut Nederland (Amsterdam) de Cinemini: een kinderfilm en aansluitend spel met licht en schaduw in kleine tenthuisjes. Toegang: € 7,50 per kind inclusief limonade, € 5 per volwassene.
 

2. Kleuterbios

Pathé Kleuterbios vertoont door het hele land de allerleukste kinderfilms voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Om het niet te spannend te maken, gaat het licht niet helemaal uit en staat het geluid wat zachter. Bovendien krijgt ieder kind na afloop een kleurplaat en diploma. Bekijk hier het actuele aanbod.
 

3. Leren bij LUX


Geen gezinsuitje, maar wel goed om te noemen: het hele jaar door kunnen basisscholen en BSO's deelnemen aan verschillende activiteiten bij LUX in Nijmegen. Want, vindt het filmhuis: "Film- en mediavaardigheden onmisbaar in de beeldcultuur waarin kinderen en jongeren vandaag de dag opgroeien." Dus woon je in de buurt, geef deze tip door aan de juf en wie weet wordt-ie in het schoolprogramma meegenomen.
 

Lees ook
15x het leukste aanbod kinderseries op Netflix >

 

4. Familiefilms in LantarenVenster
 

In LantarenVenster in Rotterdam zie je een variatie aan familiefilms: van het nieuwste topaanbod tot mooie hernemingen. De films worden iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag gedraaid. Bekijk hier het aanbod in de weekagenda. (Onder het kopje familiefilms.)
 

5. Megabios

In megabioscoop Kinepolis Jaarbeurs (Utrecht) kun je terecht voor de leukste familiefilms. Ook zijn er op verschillende zondagen gezellige kleuterochtenden, waarbij het geluid iets gedempt wordt en het zaallicht gedeeltelijk aanblijft. Na afloop krijgt je kind een heus filmdiploma.
 

6. Voor groot en klein

In Theater Veluvine in Nunspeet kijken grote en kleine kinderen de leukste films en voorstellingen. Om het bezoek extra leuk te maken is er een special foyer voor kinderen waar geknutseld kan worden. Bekijk hier het programma.

 

7. Film met high tea

Handig: eet eerst een hapje in restaurant De Rechter in Boxtel en neem de kinderen daarna mee naar de bioscoop in hetzelfde pand. Ook een perfecte plek voor kinderfeestjes. De jarige mag plaatsnemen op zijn eigen versierde stoel en alle kinderen krijgen een cupcake en glaasje ranja. Of wordt het voorafgaand aan de film een high-tea met ijsje toe?

 

8. Koepelscherm

In de enorme filmzaal van het Omniversum is het door het koepelscherm net alsof je zelf meespeelt in de film. Nog leuker: met een speciaal ticket mag je een kijkje nemen achter de schermen en heb je recht op de VR-experience. Stap met een VR-bril aan boord van een ruimteschip en kruip in de huid van een astronaut.


 

Meer ideale bioscopen voor kinderen

Wil je weten of er bij jou in de buurt meer leuke kinderfilms te zien zijn? Ga naar Kidsproof.nl, selecteer je woonplaats en bekijk het actuele aanbod. Superhandig.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

7x waterspelletjes kinderen
Beeld: Unsplash

Lege frisdrankflessen, een zakje ballonnen en wat plastic bekertjes: met deze 7 waterspelletjes voor kinderen kan de pret beginnen (en leun jij - op veilige afstand - lekker achterover in je tuinstoel).

Op een rij

Geef je kinderen en hun vriendjes een plastic bekertje en zet ze in een rij achter elkaar. De eerste giet een bekertje met water over zijn hoofd leeg (zonder achterom te kijken!) en het kind daarachter moet het water opvangen. Hoeveel blijft er over voor de laatste in de rij?

 

Speelgoedauto

Trek twee lijnen in je tuin of op straat: de start en finish. Zet op de eerste een paar speelgoedautootjes neer en geef je kinderen een waterpistool. Drie, twee, een… en spuiten maar. Wie als eerste zijn autootje over de finish krijgt, is de winnaar. Handig: zet een grote emmer water neer zodat de waterpistolen bijgevuld kunnen worden.
 

Lees ook
6x de leukste uitjes als je kind een echte waterrat is >


Flessenvoetbal

Niets leuker dan een potje ballen: laat de kinderen in een cirkel of tegenover elkaar staan met voor hun voeten een met water gevulde plastic fles. Met een voetbal moeten ze proberen elkaars fles om te gooien terwijl ze die van zichzelf beschermen. Enne… laat de doppen achterwege, maar dat had je natuurlijk wel begrepen.Bowlen

Leuke variant op het voetbal: maak je eigen bowlingbaan door de met water gevulde flessen in een driehoek bij elkaar te zetten. De kinderen gooien of rollen de bal over de baan: wie scoort als eerste een strike?

 

Waterballonnen

Een gouwe ouwe: vul enkele ballonnen met water en span een lijn in de tuin. Hang de ballonnen goed vast en laat de kinderen de ballonnen om de beurt kapotslaan met een stok. Pret gegarandeerd. Nog leuker: met een waterpistool van een afstandje goed mikken tot de ballonnen knappen.

 

Restaurant

Verdeel de kinderen in twee teams: de obers en de restaurantgasten. Zet een paar stoelen en hoge obstakels neer als hindernissen en laat de obers met een dienblad met bekertjes water het parcours afleggen. Een lastige klus, want de gasten gooien ondertussen natte sponzen naar ze toe. De bekertjes verdwijnen aan het einde van het parcours in een lege emmer. Draai de rollen halverwege om: hebben de obers of gasten het meeste water overgebracht?

 

Glijbaan

Wat is er leuker dan je eigen waterglijbaan in de achtertuin? Leg een stuk zeil in het gras, sproei ‘m nat met water en gebruik wat zeep om het zeil glad te maken. De kinderen nemen een aanloopje en glijden maar! Let er wel op dat de baan goed nat blijft, dus zet één van de kinderen ernaast met de tuinslang (kun je zelf lekker blijven zonnen).
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

gamehallen kinderen
Beeld: Pexels

Gamehallen hadden voorheen niet het allerbeste imago (troosteloos, om een voorbeeld te noemen). Maar deze arcadehallen zijn écht heel leuk voor je kinderen - en stiekem ook voor jezelf.

1. Gamestate

In: Utrecht (maar er zit er ook eentje in Rotterdam en Kerkrade)

Vorig jaar werd-ie met veel bombarie in Utrecht geopend: Gamestate, de grootste gamehal van de Benelux, jawel! In deze retro gamehal spelen je kinderen (en jij) old school spelletjes als Mario Kart, Pacman en Donky Kong. Maar ook moderne games als Angry Bird en Candy Crush ontbreken niet. Deze arcadehal is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, die aan het eind van de dag ook nog eens een leuk prijsje mogen uitzoeken.

 


2. Funhouse

Kermisfananten kunnen hier hun hartje ophalen. Er zijn tal van attracties die je van de jaarlijkse kermis kent: ballen schieten, schuifautomaten en een draaimolen. Allemaal leuk en aardig, maar de videospellen mogen er ook zijn. Autoracen, dansen, schieten: alles kan. Net als rammen op de flipperkast - dat is zoiets als fietsen, je verleert het nooit.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

3. Bonami

In: Zwolle

Wil je naast lol maken en spelletjes spelen je kinderen iets van historisch besef bijbrengen? Dan vind je de perfecte combi in het Bonami Spelcomputer Museum. De museumcollectie telt computers in alle soorten en maten en begint in het jaar kruik (nou ja…) met floppy’s en de eerste pc. In de Arcadehal staan zo'n vijftig arcadekasten en flipperkasten. Leuk: met een groot deel van alle tentoongestelde items kan gewoon gespeeld worden. Van spelen op de eerste pong-computers tot de nieuwste snufjes: je vindt het hier.

 

Lees ook
DE DEUR UIT: Dit zijn de leukste sprookjesparken in Nederland >

 

4. The Game Box

In: Almere

Klassiek meets modern in deze Flevolandse gamehal. Je kunt ouderwets een knuffel winnen voor je geliefde (of laten winnen) door loeihard op een boksbal te meppen. Je kids kunnen met simulatoren voor dinosaurussen vluchten in de wereld van Jurassic Park. Jullie kunnen weddenschappen afsluiten wie het snelste is in een autorace en samen dansen  met Dance Dance Revolution. Door te gamen verdienen jullie tickets, waarmee je prijzen kunt uitkiezen. Mop mop, gas d’r op!

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

5. Funland

In: Scheveningen

Zin in actie na een dagje strandhangen? Of laat het Hollandse weer jullie in de steek? Op de Scheveningse boulevard zit een van de bekendste gamehallen van Nederland: Funland. Je kinderen kunnen helemaal losgaan op nostalgische kermisattracties én de nieuwste arcade games. Airhockey, de Hoover of de DDR Dance Machine (dit is blijkbaar een rage uit Japan, niet het voormalige Oost-Duitsland): vervelen doen jullie je er geen moment, beloofd.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >