8x leuke bioscopen
Beeld: Pexels

Een filmpje kijken op de bank is fijn, maar zo'n groot scherm en een flinke bak popcorn maakt het allemaal toch net iets spannender. Daarom hebben wij de leukste bioscopen voor kinderen op een rij gezet.

Ideaal voor een regenachtig weekend of de woensdagmiddag.
 

1. Cinemini

Speciaal voor peuters, kleuters én ouders is er elke zondagochtend in het EYE Film Instituut Nederland (Amsterdam) de Cinemini: een kinderfilm en aansluitend spel met licht en schaduw in kleine tenthuisjes. Toegang: € 7,50 per kind inclusief limonade, € 5 per volwassene.
 

2. Kleuterbios

Pathé Kleuterbios vertoont door het hele land de allerleukste kinderfilms voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Om het niet te spannend te maken, gaat het licht niet helemaal uit en staat het geluid wat zachter. Bovendien krijgt ieder kind na afloop een kleurplaat en diploma. Bekijk hier het actuele aanbod.
 

3. Leren bij LUX

Geen gezinsuitje, maar wel goed om te noemen: het hele jaar door kunnen basisscholen en BSO's deelnemen aan verschillende activiteiten bij LUX in Nijmegen. Want, vindt het filmhuis: "Film- en mediavaardigheden onmisbaar in de beeldcultuur waarin kinderen en jongeren vandaag de dag opgroeien." Dus woon je in de buurt, geef deze tip door aan de juf en wie weet wordt-ie in het schoolprogramma meegenomen.
 

Lees ook
15x het leukste aanbod kinderseries op Netflix >

 

4. Familiefilms in LantarenVenster

In LantarenVenster in Rotterdam zie je een variatie aan familiefilms: van het nieuwste topaanbod tot mooie hernemingen. De films worden iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag gedraaid. Bekijk hier het aanbod in de weekagenda. (Onder het kopje familiefilms.)
 

5. Megabios

In megabioscoop Kinepolis Jaarbeurs (Utrecht) kun je terecht voor de leukste familiefilms. Ook zijn er op verschillende zondagen gezellige kleuterochtenden, waarbij het geluid iets gedempt wordt en het zaallicht gedeeltelijk aanblijft. Na afloop krijgt je kind een heus filmdiploma.
 

6. Voor groot en klein

In Theater Veluvine in Nunspeet kijken grote en kleine kinderen de leukste films en voorstellingen. Om het bezoek extra leuk te maken is er een special foyer voor kinderen waar geknutseld kan worden. Bekijk hier het programma.

 

7. Film met high tea

Handig: eet eerst een hapje in restaurant De Rechter in Boxtel en neem je kinderen daarna mee naar de bioscoop in hetzelfde pand. Ook een perfecte plek voor kinderfeestjes: de jarige mag plaatsnemen op zijn eigen versierde stoel en alle kinderen krijgen een cupcake en glaasje ranja. Of wordt het voorafgaand aan de film een high-tea met ijsje toe?

 

8. Koepelscherm

In de enorme filmzaal van het Omniversum is het door het koepelscherm net alsof je zelf meespeelt in de film. Nog leuker: met een speciaal ticket mag je een kijkje nemen achter de schermen en heb je recht op de VR-experience. Stap met een VR-bril aan boord van een ruimteschip en kruip in de huid van een astronaut.
 

Meer bioscopen voor kinderen

Wil je weten of er bij jou in de buurt meer leuke kinderfilms te zien zijn? Ga naar Kidsproof.nl, selecteer je woonplaats en bekijk het actuele aanbod. Superhandig.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

zie-met-gezin-naar-brazilie

Een zonvakantie op Copacabana, met je kinderen op expeditie door de Amazone of carnaval vieren in Rio: Brazilië biedt alle ingrediënten voor een onvergetelijke reis. En hoewel de herfstvakantieperiode wel érg last minute is, is het land er wel één om te onthouden.

Daarom vertelt Skyscanner je meteen welke highlights je niet mag missen.

 

1. Rio de Janeiro

Tot 1960 was Rio de Janeiro de hoofdstad van Brazilië en tot op de dag van vandaag trekt Rio jaarlijks miljoenen toeristen naar de wereldstad. Op de bucketlist staan het standbeeld van Christus de Verlosser, het jaarlijkse carnaval, de Suikerbroodberg, de kleurrijke trappen van Escadaria Selarón en natuurlijk de stranden Ipanema en Copacabana.

 

2. Nationaal Park Iguaçu

Dit Nationale Park ligt op de grens van Brazilië en Argentinië en staat bekend om de indrukwekkende watervallen. In totaal vind je er hier zo’n 300, maar de bekendste is de Garganta del Diablo, een enorme waterval van zo’n 150 meter breed. Het grootste gedeelte ligt op Argentijnse bodem, maar vanaf de Braziliaanse kant kun je het complete plaatje zien. Wie wil, kan ter plekke de grens oversteken.

 

3. Het Amazonegebied

Als je een rondreis gaat maken, dan mag je een bezoek aan het Amazonegebied van Brazilië niet missen. Dé uitvalsbasis is de stad Manaus in het noordwesten, een populaire plek voor ecotoerisme. Vaar in een houten bootje over de rivier, spot de meest prachtige tropische dieren en bezoek dorpen waar jullie inheemse stammen kunnen ontmoeten. 

 

Lees ook
Vliegen met kinderen? Hier vind je tips + de belangrijkste bagageregels op een rij >

 

4. Natal

Met meer dan 3000 zonne-uren per jaar wordt Natal ook wel de stad van de zon genoemd – hier ga je naartoe als je zin hebt in een ultieme zonvakantie. Natal heeft alles wat je kunt verwachten van een Braziliaanse stad: historische bezienswaardigheden en koloniale panden uit de tijd van de Portugese overheersing, maar ook hypermoderne winkelcentra en een van de beroemdste stranden van Brazilië, Pipa Beach.

 

5. Cumbuco

Een relaxt surfersparadijs met stranden die zó op een ansichtkaart kunnen. Denk: palmbomen, een groenblauwe oceaan en een caipirinha op een strandbedje terwijl je kinderen zandkastelen bouwen. Daarnaast is Cumbuco dé kitesurfhoofdstad van Brazilië – hier vinden jaarlijks de wereldkampioenschappen plaats.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
high tea kinderen
Beeld: Pexels

Het ís even een zit, dus je moet het maar durven, een high tea met kinderen. Deze vijf zijn speciaal op kinderen gericht. Iedereen blij.

1. Pluktea, Boskoop

high teas

Eigenlijk is Pluktea veel meer dan alleen een high tea-locatie. Je plukt er namelijk je eigen thee uit de planten- en kruidentuin, voordat je aan de enorme berg biologische scones, en fingerfood schuift. De kinderen houden zichzelf toch wel bezig. In de kruidentuin, of met de kast vol speelgoed, spelletjes en boeken. Óf op de waterfiets en trampoline. O, en ze krijgen er natuurlijk ook hun eigen kinder-high tea, met onbeperkt limonade, cake, een taartje, brood en fruit. Eerder een high lemo, dus.

 

2. Broederkapel, Veghel

De historische kapel zelf is al een bezienswaardigheid. Terwijl jij met vriendinnen bijkletst onder het genot van een high tea, doen de kinderen niet voor je onder, met hun eigen etagère vol sandwiches en hapjes. Inclusief onbeperkt ranja, by the way.

 

3. H-eerlijk, Nieuwkoop

Alleen vanwege de locatie al een must-see: pal aan de Amstel en een autovrije weg, ligt deze heerlijke theetuin. Terwijl jij urenlang relaxt, spelen de kinderen op de speelplaats of kijken ze naar de kippen, pauwen, geiten en poezen. Met biologisch water- en schepijs in bijzondere smaken toe. Na de speciale kinder-high tea natuurlijk (tot acht jaar), met een muffin, sandwichspies, verrassing en een drankje.
 

Lees ook
11x kindvriendelijke koffietenten >

 

4. De Houtzagerij, Otterlo

Restaurant de Houtzagerij ligt middenin de natuur, maar is het slecht weer? Geen probleem: er is zelfs een heuse indoor- (en outdoor)speeltuin. De high tea komt in alle mogelijke varianten. Bestel ‘m lekker groot; de kinderen rennen tijdens het spelen vast vaak genoeg langs om iets van de schaal te snaaien.
 

 

5. Lewis Book Cafe, Utrecht

Kijk, dit noemen wij nou praktisch: hier loop je met je mini-etagère gewoon langs de bar om de boel vol te laden. De kinderen – voor wie de high tea nadrukkelijk ook bedoeld is - krijgen er hapjes naar keuze.
 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >