17x de beste ijssalons van Nederland

08.06.2022 11:21
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

IJs en kinderen: een combinatie die goud waard is. Gelukkig zijn de meeste ijssalons de hele zomer open en hebben we er heel wat in ons land. Daarom bij deze de top 17 beste ijssalons volgens Kek Mama.

1. Luciano’s – Utrecht, Zuid-Holland & Noord-Holland

Hier werken ze met dagverse producten en vind je bekende smaken als aardbei, vanille en banaan, maar ook unieke smaken zoals honing-vijgen en raspberry crumble pie. Zoek je ijs zonder gluten of lactose? Ook dat hebben ze hier, net als suikervrije en veganistische varianten.
Klik hier voor de verschillende vestigingen.

 

2. IJssalon Da Vinci – Amstelveen

Met meer dan 40 verschillende smaken wordt het voor je kind hier lastig kiezen. Maar hij kan gerust de tijd nemen, jij kijkt ondertussen in de half open keuken hoe het ijs wordt bereid.
Adres: Lindenlaan 145, Amstelveen 

 

3. IJssalon De Mient – Alkmaar

Ooit begonnen als ijskar die door Heiloo en Alkmaar reed, tegenwoordig voor veel mensen een bekend adres in hartje Alkmaar. Leuk: maak je een boottochtje en vaar je langs de ijssalon, dan druk je op de bootbel en bestel je heel eenvoudig je favoriete smaken.
Adres: Mient 20, Alkmaar

 

4. Bernardo’s – Ede

Een bezoek aan deze ijssalon is echt de moeite waard. Bernardo’s vindt telkens nieuwe smaken en toppings uit en elk jaar komen er wel een of twee smaken bij. In de zomermaanden moet je wel geduld hebben, want er staan rijen tot buiten.
Adres: Molenstraat 118, Ede.

 

5. De Hoop – Blaricum

Al meer dan zeventig jaar een begrip in ’t Gooi. In Italië volgde SVH-Meesterijsbereider (de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ijs maken in Nederland) Caroline Kooij diverse ijsworkshops en nam ze met haar ijssalon De Hoop deel aan wedstrijden. Resultaat? De tweede plek. Dan kun je wat.
Adres: Huizerweg 10, Blaricum.

Lees ook
VIDEO: Zo maak je ijsjes tegen keelpijn >

6. Garrone – Haarlem

Zonder twijfel het lekkerste ijs van Haarlem en omstreken. En dat al sinds 1949. Deze Italiaanse familie van deze zaak weet als geen ander hoe een goed ijsje moet smaken.
Adres: Grote Houtstraat 179, Haarlem

 

7. Van der Poel – Enschede/Hengelo

Elke dag vers ijs zonder kleurstoffen, maar met natuurlijke producten als vanillestokjes en zelf gebrande noten: het is niet voor niets dat Van der Poel al drie vestigingen heeft. Ook Bert Waninge, een van de medewerkers van de ijssalon, mag zich SVH-Meesterijsbereider noemen.
Adressen: Willem Wilminkplein 21, Enschede / Oude Markt 23, Enschede / Bornsestraat 10, Hengelo.

 

8. Robert Gelato – Utrecht

Eigenaar Roberto reist (echt waar) de hele wereld af voor de ingrediënten die hij gebruikt in zijn ijs. Je komt hier dan ook de raarste combi’s tegen. IJs met haring- of biersmaak, bijvoorbeeld. Het proberen waard!
Adres: Poortstraat 93, Utrecht.

 

9. De IJssalon – Rotterdam

Voor het beste ijs van Rotterdam ga je naar de De IJssalon op de Meent. De producten van eigenaar Robin Alting: meervoudig Nederlands kampioen ijsbereiding – meer hoeven we niet te zeggen.
Adres: Meent 69-A, Rotterdam.

 

10. Italia – Nuenen

Van vaste smaken als aardbei, appeltaart, crème brûlée en pistache tot wisselende smaken framboos, brownie, watermeloen en mokka: alles proeft hier als in het echte Italië.
Adres: Vincent van Goghstraat 9, Nuenen.

 

11. Clevers – Limburg

Deze ijssalon met zeven verschillende vestigingen in Limburg, mag zeker niet in het rijtje ontbreken. Clevers heeft vanaf 1996 maar liefst achttien awards binnengeharkt en dat proef je.
Hier vind je meer informatie over alle vestigingen.

Lees ook:
VIDEO: Dè oplossing voor een smeltend ijsje >

12. Casa Piccola – Elburg

Alle ijscreaties in deze zaak worden helemaal zelf gemaakt: niet voor niets dat er de hele zomer rijen voor de deur staan. En als je er toch bent, vergeet ook de overheerlijke espresso niet te proeven.
Adres: Vischpoortstraat 25, Elburg.

 

13. Talamini – Winterswijk

Sfeervol, lekker en helemaal volgens Italiaanse traditie. De coupes zijn echte meesterwerken die er niet alleen knap uitzien, maar ook nog heerlijk smaken. Ook de shakes, taarten, wafels en koffie zijn om door een ringetje te halen.
Adres: Markt 15, Winterswijk.

 

14. IJscafé Holland – Uden

‘Het lekkerste ijs van Uden en omstreken’, zeggen ze zelf. En dat blijkt, want deze ijstent heeft al verschillende prijzen gewonnen. Van ijs tot desserts, chocolade en koffie: alles is lekker.
Adres: Promenade 51, Uden.

 

15. De IJsfabriek – Joure

In het noorden van het land kunnen ze er ook wat van: in het voorseizoen vind je hier twaalf verschillende smaken en van mei t/m september het dubbele. Extra fijn: de meeste soorten vruchtenijs bevatten 0% vet en meer dan 40% fruit. Niet alleen lekker, maar ook nog verantwoord dus.
Adres: Midstraat 11, Joure

 

16. Smeets Handgemaakt IJs – Spijkenisse

Midden in winkelcentrum De Akkerhof worden in de zomermaanden de lekkerste handgemaakte ijsjes gemaakt. Geen idee wat je moet nemen? Probeer dan de hazelinotaartsmaak: word je zeker blij van.

 

17. Winzo – Vlaardingen

De oudste en lekkerste ijssalon van Vlaardingen en omstreken. De keuze in schepijs is reuze (en hartstikke lekker), maar vergeet ook zeker de waterijsjes, ijsbonbons en ijstaarten niet.

 

Zijn er nog meer beste ijssalons van Nederland?

Naast deze ijssalons zijn er nog veel meer goede ijssalons in Nederland. Heb jij een favoriet? Wat is jouw favoriete ijssalon en waarom maken zij de beste ijs van Nederland? Laat het ons weten en we vullen het lijstje aan.

 

Meer tips?
Volg ons op Facebook en Instagram.