beekse bergen

Jullie kunnen een dagje gaan of er een paar nachten aan vastplakken. Met je gezin naar Beekse Bergen gaan betekent hoe dan ook dat jullie het ultieme safarigevoel gaan meemaken – gewoon in Brabant.

1. Maak een boottocht

Ringstaartmaki’s die heerlijk aan de waterkant aan het relaxen zijn in de zon of elkaar achterna zitten en van tak naar tak slingeren en grazende neushoorns: tijdens een bootsafari kom je haast ogen tekort. Gelukkig maar dat er een ervaren ranger aan boord is die jullie op al het moois onderweg zal wijzen, zodat er niets gemist wordt – zoals die kudde drinkende neushoorns. De bootsafari duurt een half uur en zorgt gegarandeerd voor talloze ‘kijk daar eens!’-momentjes.

beekse bergen

 

2. Waag je aan de autosafari

Beleef de Afrikaanse dierenpracht en uitgestrekte savanne gewoon vanuit je eigen auto met de autosafari. Een unieke ervaring, want nóg dichter bij de wilde dieren komen is haast niet mogelijk. Jullie bepalen jullie eigen tempo – fijn voor als de jongste maar geen genoeg kan krijgen van de zebra’s. Er zijn giraffen, dromedarissen en zwarte paardantilopen. Maar pas op: het kán even spannend worden, als jullie de jachtluipaarden in het vizier krijgen (en zij jullie).

3. Loop door de Edge of Africa

Gloedjenieuw want pas net geopend: ‘Edge of Africa’. Dit doorloopgebied geeft jullie de kans om gewoon tussen de tussen de pinguïns en ringstaartmaki’s te wandelen. Op jullie dooie gemakje, zodat jullie alles goed kunnen bekijken. De ringstaartmaki’s zijn vliegensvlug en verplaatsen zich via touwen door het gebied. Elke dag zijn er voederpresentaties zodat jullie kunnen zien wie nu echt de gulzigste van het stel is…

 

4. Overnacht in een safaritent

Niet genoeg aan een dagtripje? Blijf dan overnachten op het Safari Resort. Dat wordt nog lastig kiezen: jullie kunnen slapen in een boomhut met adembenemend uitzicht over Bahari Beach en de zeehonden of overnachten in een heerlijk luxe lodge met alles erop en eraan. Maar voor de échte safari-ervaring kiezen jullie voor een avontuurlijk verblijf in een safaritent. Direct aan de savanne, omringd door bomen en afgeschermde wilde dieren. Hoe puur wil je het hebben?

 

5. Word wakker van leeuwengebrul

Wrrrroaaaar! Na een goede nachtrust in een lodge zullen de kinderen hun oren niet geloven. Ze worden gewekt door het gebrul van een leeuw. Snel rennen ze het terras van jullie lodge op, dat direct uitzicht biedt op de leeuwenvlakte. Uniek, dichtbij en onvergetelijk.

 

6. Neem een plons bij Speelland

De kleine rangers kunnen vast wat verkoeling gebruiken na een dag vol safari-avontuur. Aan de zwemplas bij Speelland is het heerlijk relaxen na het dieren spotten. Even lekker liggen op het strand, een plons nemen in het water en samen een ijsje eten. Hebben de kinderen toch nog energie? Dan kunnen ze zich uitleven op de stormbaan of het avontureneiland.

beekse bergen

 

 

kinderboekenweek activiteiten
Beeld: Unsplash

Hoera, het is weer bijna Kinderboekenweek. Dat betekent dat er in de boekhandel weer een leuk Kinderboekenweekgeschenk klaarligt en dat er veel leuke dingen te doen zijn rondom deze week. Lees mee!

Wat is de Kinderboekenweek?            

De allereerste Kinderboekenweek was in 1955. Deze week vindt elk jaar begin oktober plaats en duurt tien dagen (de naam is dus een beetje misleidend). Dit jaar is het van 3 t/m 14 oktober. Tijdens de Kinderboekenweek wordt er extra aandacht besteed aan het kinderboek. Elk jaar wordt er aan kinderboekenauteur gevraagd om het Kinderboekenweekgeschenk te schrijven. Bij de boekwinkels die meedoen met de Kinderboekenweek krijg je bij besteding van tien euro het Kinderboekenweekgeschenk gratis.
 

Lees ook
KIND: 6x de leukste kinderboeken >

 

Het thema van dit jaar

Elk jaar heeft de Kinderboekenweek een thema. Dit jaar is dat thema ‘vriendschap’, met als motto: ‘Kom erbij!’ Het kinderboekenweekgeschenk werd geschreven door Jozua Douglas en heet ‘De eilandenruzie’. Het verhaal gaat over twee kinderen die vriendschap sluiten met de zoon van hun vaders grootste vijand.
 

De activiteiten

Rondom de Kinderboekenweek worden er vaak op basisscholen diverse activiteiten georganiseerd, voor docenten zijn dan ook speciale lespakketten beschikbaar. Dikke kans dus dat jouw kroost hier op school iets mee gaat doen. Ook is er een speciale kindertheatervoorstelling gemaakt voor de Kinderboekenweek: ‘Kom erbij! De vriendschap voorbij’, over de vriendschap tussen de clowns Kolder en Kwast.

Ook leuk: Kinderen voor Kinderen heeft ter ere van de Kinderboekenweek een nummer opgenomen met de titel: ‘Kom erbij’. Via onderstaand filmpje legt een zangcoach uit hoe je kids dit nummer kunnen instuderen.
 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

de-leukste-natuurspeeltuinen-voor-kinderen

Fris of niet, altijd fijn om lekker de deur uit te gaan met je kind. Dit lijstje met leuke natuurspeeltuin kan je hier vast goed bij gebruiken.

De Meinweg - Herkenbosch

De leukste natuurspeeltuinen

Speel apenkooi tussen de bomen of balanceer over de touwbruggen en vlonders die tussen de bomen hangen. Of speel verstoppertje achter de takken, kan natuurlijk ook. Is je kind dol op water? Onderaan de heuvel staat een waterpomp.

 

Biesbosch MuseumEiland - Werkendam

Polders, dijken en stromen kom je tegen bij kinderspeelplaats ‘Biesbosch Beleving’. Elke 45 minuten verandert de waterstand van ‘extreem laag’ naar ‘extreem hoog’. Ook geschikt voor kinderfeestjes of om wat te eten.

 

Zuiderzee Speeltuin - Almere

De leukste natuurspeeltuinen

Eilandjes, een trekvlot, een half gezonken schip om in te klimmen en klauteren, een zandspeelplek en waterpret om af te koelen. En dan nagenieten en pannenkoeken eten op het terras.

 

Lees ook
Prachtfoto's: buitenspelende kinderen in de zomer >

 

Zandbos - Deurne

Naast spelen in een natuurlijke omgeving, kunnen kinderen met de zandtafel aan de gang, hutten bouwen, klimmen op de toestellen en zich vermaken op de zand- en waterspeelplaats. Voor jonge kinderen is er een speciaal Peuterpad, voor de oudere jeugd is er een grote Vikingschommel.

 

De Natureluur - Amsterdam

De leukste natuurspeeltuinen

Ook hier kan je kind van alles over de natuur ontdekken. Een (verjaardags)feestje vieren is mogelijk en in vakanties hebben ze extra activiteiten. Tip: trek oude kleding aan, want schoon blijven is er niet bij. 

 

Speelterrein Tiengemeten - eiland Tiengemeten

Hier vind je negen voetbalvelden vol blubber, bomen en beekjes. Voor de allerkleinsten is er een ukkie-eiland en schilpadfontein. Leuk extraatje: je moet de pont pakken om er te kunnen komen.

 

Hoppies Natuurspeeltuin - Ammerzoden

De leukste natuurspeeltuinen

Ooit begonnen als maïsdoolhof, maar er is nu zoveel meer. Kinderen vermaken volop met water, zand en groen terwijl jij op het grasveld je kleed uitslaat.

 

Landgoed De Bonte Belevenis - Texel

Meer dan alleen een natuurspeeltuin, want je vindt hier ook een bloemenpluktuin, speeltuin, dierenweide en een blotevoetenpad. Je weet dus zeker dat je de hele dag zoet bent.

 

Kreekbos - Wognum

De leukste natuurspeeltuinen

Naast de nieuwbouwwijken is een speelplaats aangelegd waar kinderen prima kunnen spelen in de natuur. Alle toestellen zijn gemaakt van hout. Ook is er een waterpomp, glijbaan en tokkelbaan.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >