Niets lekkerder dan Nederland vanaf het water bekijken. En dan kun je er met dit mooie weer net zo goed gelijk een vakantie aan plakken, want je kind wil na één dag echt niet meer naar huis. Daarom: handige tips voor een bootvakantie met kinderen.
Lees verder onder de advertentie
1. Check de veiligheid aan boord
Een inkopper natuurlijk, maar check bij het huren van een boot altijd of er voldoende bewegingsruimte is en er geen obstakels liggen waar je kind zich aan kan bezeren. Iets minder voor de hand liggend, wel belangrijk: kies niet voor een boot met een zij-ingang naar de salon die alleen via een gangboord bereikbaar is. Kijk ook of de boot een reling heeft én of je je kinderen tijdens het varen te allen tijde goed kunt zien. Ook een goeie checklist is deze van ultramar.nl:
Lees verder onder de advertentie
Kinderen zonder zwemdiploma moeten aan boord en in de jachthaven altijd een zwemvet aan.
Onrustig weer? Aanmeren of afvaren? Sluizen? Maak gebruik van lifelines – zit je kind altijd goed vast.
Laat je kind bij aanleggen altijd op een vaste plek zitten.
Gebruik relingnetten; zowel de kinderen zelf als ook hun speelgoed kunnen dan moeilijk over boord vallen.
Zorg voor een waarschuwingssysteem mocht een kind onverhoopt in het water vallen. Vaak worden deze aan het reddingsvest of aan een arm van het kind bevestigd.
2. Kies voor kindvriendelijke jachthavens
Je kunt natuurlijk op de bonnefooi het water op, maar hoe leuk is het voor je kind om aan te meren bij jachthavens met leuke voorzieningen als een speeltuin, voetbalveld, kinderboerderij of zwembad? Zo heb je bij Marina Oosterschelde een subtropisch zwemparadijs met een golfslagbad, een glijbaan, een sauna en kuurbaden, een bowlingbaan, een indoor speeltuin, een tennistafel, trampolines én speelautomaten. In jachthaven Regatta Center in Medemblik zijn er volop voorzieningen zoals een overdekt zwembad, een kinderboerderij, een speelplaats en een zwemstrand. Meer kindvriendelijke jachthavens vind je hier.
Is je kind oud genoeg? Dan is een volgbootje of rubberboot zeker een voltreffer.
4. Zorg voor voldoende afleiding
Als een vaartocht van jachthaven A naar jachthaven B wat langer duurt en je kind we leven genoeg heeft van ’t zwaaien naar andere boten, zorg dan dat er voldoende vertier is op de boot. Speel bijvoorbeeld deze (achterbank)spelletjes of download de favoriete Netflix-titels van je kind van te voren, zodat je geen WiFi-verbinding nodig hebt.
Lees verder onder de advertentie
5. Maak regels voor vertrek
Niet rennen op het dek, goed vasthouden, nooit je reddingsvest uitdoen: het zijn simpele regels, maar wel goed om deze te bespreken voordat jullie het water op gaan. Ook met je partner, zodat hier op het moment suprême geen gekibbel door ontstaat.
Bron: bootverhuurkalf.nlGoed om te weten: voor een waterscooter, jetski, rubberboot of motorboot met een lengte van minder dan vijftien meter én die sneller kan dan 20 km/uur, heb je een klein vaarbewijs nodig. Ook wanneer je met een boot kleiner dan vijftien meter tijdens een controle langzamer vaart dan 20 km/uur, terwijl je boot wél deze snelheid kan halen, riskeer je een boete van € 550 als je geen vaarbewijs hebt. Bovendien krijg je bij een ongeval dan niets vergoed. Bron: verzekervoordelig.nl
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.