bijzondere minigolfbanen
Beeld: Unsplash

Club in de hand, bal erbij en spelen maar: deze 5 minigolfbanen zijn nét even anders, maar dubbel zo leuk.

Midgetgolftuinen – Lage Vuursche

Wil je een balletje slaan op gravel of gras? Of kies je liever voor een uitdagend parcours met fantasierijke bouwsels waardoor de bal de meest onverwachte routes aflegt? Bij de midgetgolftuinen in de bossen van Lage Vuursche kun je kiezen uit drie soorten midgetgolfbanen met elk 18 holes. Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar worden kinderfeestjes georganiseerd. Let op: het park heeft geen horeca-gelegenheid, dus neem je eigen snacks mee of sluit af met een lekkere pannenkoek in het dorp.

Article continues after the ad

 

Lees ook
5x verrassende uitjes >

 

Jurassic Golf – Gouda

Dino-fans kunnen hun hart ophalen bij Jurassic Golf in Gouda: midgetgolfen tussen reusachtige dinosaurussen die dwars door het parcours staan. In 18 holes kom je langs verschillende dino’s en is het een hele klus om - zonder afgeleid te worden - een hole-in-one te slaan. Ga jij de uitdaging aan?

 


Boerengolf – Almere

Een variant op het echte golfspel: de bal is groter en de club bestaat uit een klomp aan een stok. Boerengolf kan gespeeld worden in groepen van minimaal twaalf personen, die worden opgedeeld in kleine groepjes die tegen elkaar strijden. Leuk om te combineren met een lunch of potje boogschieten dat ook op het terrein georganiseerd wordt.


 

Glow in the Dark Minigolf – Flash Dome, Lelystad

Sla een balletje in het donker bij de Glow in the Dark Minigolf-baan in Lelystad. Het schip ‘De Batavia’ is gestrand en een piratenkind is de enige overlevende. Om het schip te redden moet je op zoek naar de schat, maar onderweg kom je in het donker exotische vissen tegen en een gevaarlijke skeletpiraat. Handig: trek iets wits aan of fluoriserende kleding, zodat je elkaar in het donker goed kunt zien.


 

Linnaeushof – Bennebroek

Bij deze outdoor minigolfbaan met 18 holes is het thema ‘Nederlands inheemse dieren.’ Bij elke hole staat een bordje met een vraag over bijvoorbeeld eenden, vossen, lieveheersbeestjes of spitsmuizen. Zo kunnen kinderen op een speelse manier meer te weten komen over de natuur. Een potje is gemakkelijk te combineren met een bezoek aan speeltuin de Linnaeushof, want hij maakt onderdeel uit van het park. Je kunt ook een los kaartje kopen voor de midgetgolfbaan.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >