bijzondere minigolfbanen
Beeld: Unsplash

Club in de hand, bal erbij en spelen maar: deze 5 minigolfbanen zijn nét even anders, maar dubbel zo leuk.

Midgetgolftuinen – Lage Vuursche

Wil je een balletje slaan op gravel of gras? Of kies je liever voor een uitdagend parcours met fantasierijke bouwsels waardoor de bal de meest onverwachte routes aflegt? Bij de midgetgolftuinen in de bossen van Lage Vuursche kun je kiezen uit drie soorten midgetgolfbanen met elk 18 holes. Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar worden kinderfeestjes georganiseerd. Let op: het park heeft geen horeca-gelegenheid, dus neem je eigen snacks mee of sluit af met een lekkere pannenkoek in het dorp.

 

Lees ook
5x verrassende uitjes >

 

Jurassic Golf – Gouda

Dino-fans kunnen hun hart ophalen bij Jurassic Golf in Gouda: midgetgolfen tussen reusachtige dinosaurussen die dwars door het parcours staan. In 18 holes kom je langs verschillende dino’s en is het een hele klus om - zonder afgeleid te worden - een hole-in-one te slaan. Ga jij de uitdaging aan?

 


Boerengolf – Almere

Een variant op het echte golfspel: de bal is groter en de club bestaat uit een klomp aan een stok. Boerengolf kan gespeeld worden in groepen van minimaal twaalf personen, die worden opgedeeld in kleine groepjes die tegen elkaar strijden. Leuk om te combineren met een lunch of potje boogschieten dat ook op het terrein georganiseerd wordt.


 

Glow in the Dark Minigolf – Flash Dome, Lelystad

Sla een balletje in het donker bij de Glow in the Dark Minigolf-baan in Lelystad. Het schip ‘De Batavia’ is gestrand en een piratenkind is de enige overlevende. Om het schip te redden moet je op zoek naar de schat, maar onderweg kom je in het donker exotische vissen tegen en een gevaarlijke skeletpiraat. Handig: trek iets wits aan of fluoriserende kleding, zodat je elkaar in het donker goed kunt zien.


 

Linnaeushof – Bennebroek

Bij deze outdoor minigolfbaan met 18 holes is het thema ‘Nederlands inheemse dieren.’ Bij elke hole staat een bordje met een vraag over bijvoorbeeld eenden, vossen, lieveheersbeestjes of spitsmuizen. Zo kunnen kinderen op een speelse manier meer te weten komen over de natuur. Een potje is gemakkelijk te combineren met een bezoek aan speeltuin de Linnaeushof, want hij maakt onderdeel uit van het park. Je kunt ook een los kaartje kopen voor de midgetgolfbaan.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kinderboekenweek activiteiten
Beeld: Unsplash

Hoera, het is weer bijna Kinderboekenweek. Dat betekent dat er in de boekhandel weer een leuk Kinderboekenweekgeschenk klaarligt en dat er veel leuke dingen te doen zijn rondom deze week. Lees mee!

Wat is de Kinderboekenweek?            

De allereerste Kinderboekenweek was in 1955. Deze week vindt elk jaar begin oktober plaats en duurt tien dagen (de naam is dus een beetje misleidend). Dit jaar is het van 3 t/m 14 oktober. Tijdens de Kinderboekenweek wordt er extra aandacht besteed aan het kinderboek. Elk jaar wordt er aan kinderboekenauteur gevraagd om het Kinderboekenweekgeschenk te schrijven. Bij de boekwinkels die meedoen met de Kinderboekenweek krijg je bij besteding van tien euro het Kinderboekenweekgeschenk gratis.
 

Lees ook
KIND: 6x de leukste kinderboeken >

 

Het thema van dit jaar

Elk jaar heeft de Kinderboekenweek een thema. Dit jaar is dat thema ‘vriendschap’, met als motto: ‘Kom erbij!’ Het kinderboekenweekgeschenk werd geschreven door Jozua Douglas en heet ‘De eilandenruzie’. Het verhaal gaat over twee kinderen die vriendschap sluiten met de zoon van hun vaders grootste vijand.
 

De activiteiten

Rondom de Kinderboekenweek worden er vaak op basisscholen diverse activiteiten georganiseerd, voor docenten zijn dan ook speciale lespakketten beschikbaar. Dikke kans dus dat jouw kroost hier op school iets mee gaat doen. Ook is er een speciale kindertheatervoorstelling gemaakt voor de Kinderboekenweek: ‘Kom erbij! De vriendschap voorbij’, over de vriendschap tussen de clowns Kolder en Kwast.

Ook leuk: Kinderen voor Kinderen heeft ter ere van de Kinderboekenweek een nummer opgenomen met de titel: ‘Kom erbij’. Via onderstaand filmpje legt een zangcoach uit hoe je kids dit nummer kunnen instuderen.
 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

de-leukste-natuurspeeltuinen-voor-kinderen

Fris of niet, altijd fijn om lekker de deur uit te gaan met je kind. Dit lijstje met leuke natuurspeeltuin kan je hier vast goed bij gebruiken.

De Meinweg - Herkenbosch

De leukste natuurspeeltuinen

Speel apenkooi tussen de bomen of balanceer over de touwbruggen en vlonders die tussen de bomen hangen. Of speel verstoppertje achter de takken, kan natuurlijk ook. Is je kind dol op water? Onderaan de heuvel staat een waterpomp.

 

Biesbosch MuseumEiland - Werkendam

Polders, dijken en stromen kom je tegen bij kinderspeelplaats ‘Biesbosch Beleving’. Elke 45 minuten verandert de waterstand van ‘extreem laag’ naar ‘extreem hoog’. Ook geschikt voor kinderfeestjes of om wat te eten.

 

Zuiderzee Speeltuin - Almere

De leukste natuurspeeltuinen

Eilandjes, een trekvlot, een half gezonken schip om in te klimmen en klauteren, een zandspeelplek en waterpret om af te koelen. En dan nagenieten en pannenkoeken eten op het terras.

 

Lees ook
Prachtfoto's: buitenspelende kinderen in de zomer >

 

Zandbos - Deurne

Naast spelen in een natuurlijke omgeving, kunnen kinderen met de zandtafel aan de gang, hutten bouwen, klimmen op de toestellen en zich vermaken op de zand- en waterspeelplaats. Voor jonge kinderen is er een speciaal Peuterpad, voor de oudere jeugd is er een grote Vikingschommel.

 

De Natureluur - Amsterdam

De leukste natuurspeeltuinen

Ook hier kan je kind van alles over de natuur ontdekken. Een (verjaardags)feestje vieren is mogelijk en in vakanties hebben ze extra activiteiten. Tip: trek oude kleding aan, want schoon blijven is er niet bij. 

 

Speelterrein Tiengemeten - eiland Tiengemeten

Hier vind je negen voetbalvelden vol blubber, bomen en beekjes. Voor de allerkleinsten is er een ukkie-eiland en schilpadfontein. Leuk extraatje: je moet de pont pakken om er te kunnen komen.

 

Hoppies Natuurspeeltuin - Ammerzoden

De leukste natuurspeeltuinen

Ooit begonnen als maïsdoolhof, maar er is nu zoveel meer. Kinderen vermaken volop met water, zand en groen terwijl jij op het grasveld je kleed uitslaat.

 

Landgoed De Bonte Belevenis - Texel

Meer dan alleen een natuurspeeltuin, want je vindt hier ook een bloemenpluktuin, speeltuin, dierenweide en een blotevoetenpad. Je weet dus zeker dat je de hele dag zoet bent.

 

Kreekbos - Wognum

De leukste natuurspeeltuinen

Naast de nieuwbouwwijken is een speelplaats aangelegd waar kinderen prima kunnen spelen in de natuur. Alle toestellen zijn gemaakt van hout. Ook is er een waterpomp, glijbaan en tokkelbaan.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >