Inpakken maar: 11x kindvriendelijke wintersportgebieden

12.01.2024 12:19

Wat is leuker dan met het hele gezin op wintersport te gaan? Veel skigebieden zijn namelijk speciaal gericht op kinderen. Wij zetten de leukste kindvriendelijke wintersportgebieden voor je op een rij.

Hoef je alleen nog maar te kiezen.

1. Serfaus-Fiss-Ladis (Oostenrijk – Tirol)

In dit skigebied vervelen kinderen zich nooit. Ze kunnen rodelen, snowtuben op een gigagrote rubberband en natuurlijk skiën. Ook zijn er volop skischolen met Nederlandse instructeurs, is er kinderopvang en zijn er zelfs twee kinderrestaurants: Murmlirest en Starrest. In deze tentjes met Winter Wonderland-thema is het lekkerste eten te krijgen.

2. Saalbach-Hinterglemm (Oostenrijk – Salzburger Land)

Hier zijn kindvriendelijke accommodaties in overvloed. Verder is er speciaal voor kinderen een skischool waar ze Nederlandstalige skilessen kunnen volgen. Ook leuk: het dorp Leogang. Ideaal voor onervaren skiërs, want het is er rustig en overzichtelijk.

3. Brandnertal (Oostenrijk – Vorarlberg)

Rustig, betaalbaar en je hoeft er niet lang voor in de auto te vertoeven: vanaf Utrecht rij je er in ongeveer 7 uur heen. Veel van de pistes liggen op zuidhellingen, waardoor de sneeuwkwaliteit ’s middags niet altijd 100% is. Wel fijn: je skiet er altijd in het zonnetje.

Lees ook: Klein budget en toch op wintersport met het gezin? Dat is niet onmogelijk

4. Portes du Soleil (Frankrijk/Zwitserland)

In dit enorme gebied zijn kinderen tot en met 5 jaar gratis. Midden in het dorp ligt een sprookjesachtige kinderskipiste en welke lift je ook neemt, je komt altijd weer op de kinderskipiste uit. Zo kun je tussen het skiën door snel even kijken hoe het met je kinderen in de skiklas gaat.

5. Espace Killy (Frankrijk)

Met zijn grote sneeuwzekerheid, skilessen in het Nederlands en vele familiefaciliteiten is Espace Killy een geweldig wintersportgebied voor gezinnen met kinderen. Tip: skidorpen Tignes en Val d’Isère zijn het meest kindvriendelijk.

6. Graubünden (Zwitserland)

De skidorpen in dit gebied hebben speciale familieprogramma’s, kinderskiclubs, kinderskidorpen en er worden leuke activiteiten georganiseerd zoals snowtubing en geocaching. Skidorp Laax is helemaal fantastisch, want hier vind je voor ieder wat wils: van toere giga-halfpipes voor de waaghalzen tot de leuke Snow Wonderlands voor peuters.

7. Zuid-Bohemen (Tsjechië)

Zuid-Bohemen is een skigebied in opkomst, waar je gezellige, moderne familieaccommodaties vindt tegen een redelijke prijs. De natuur is prachtig en als je je schaatsen bij je hebt, kun je hier ook een rondje maken op het ijs.

Lees ook: ‘Uitkijkend over de Franse Alpen belde ik naar school en meldde mijn kind ziek’

8. Livigno (Italië)

Dit skigebied is relatief gezien niet zo lastig, maar je hebt wel veel kilometers piste (115 km). Overigens zijn deze lekker breed én zijn er verschillende oefenweides in het centrum. Naast skiën kunnen kinderen hier ijskarten, paardrijden, zwemmen in een overdekt zwembad of klimmen in het klimbos.

9. Winterberg (Duitsland)

Wil je een paar dagen naar de sneeuw, maar niet ver rijden? Dan is Winterberg, vlak over de grens, de perfecte wintersportbestemming. Het ligt op zo’n 300 kilometer van Utrecht, dus een paar uurtjes in de auto en je bent er al. Met 11 skiliften en 16 kilometer piste is het er niet groot, maar zeker weten dat je je hier met het hele gezin prima kunt vermaken. Je kunt er ook lessen nemen bij één van de vele skischolen en er zijn twee speciale rodelliften.

10. Lipno – Kramolin (Tsjechië)

Nog zo’n parel in Tsjechië: in dit gebied vind je tientallen blauwe pistes, dus het is er ideaal voor kinderen. Onderaan de stoeltjeslift vind je het Fox Park, waar kinderen zich kunnen uitleven in een speelhuis, draaimolen en een slalombaan met sneeuwtunnel.

11. Zillertal Arena – Oostenrijk

Heel populair onder Nederlanders. Niet zo gek ook, want alle skidorpen liggen hoog dus sneeuw is er vrijwel altijd. Vooral Königsleiten is ideaal voor kinderen die nog moeten leren skiën: in kinderland hoeven ze nog geen berg op en de leraren spreken gewoon Nederlands.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.