Klein budget en toch op wintersport met het gezin? Dat is niet onmogelijk

09.01.2024 08:59
wintersport goedkoop Bron: Pexels

Jaarlijks gaat zo’n 7 procent van de Nederlanders op wintersport. Dat gemiddelde geldt echter niet voor alle klassen in de samenleving. Dat is zonde, want je kunt namelijk ook prima goedkoop op wintersport met kinderen.

Denk aan wintersport en je denkt aan een gezin in een twee-onder-een-kap met een Tesla voor de deur. Dat beeld is niet zo gek, want rijkere mensen gaan relatief gezien ook vaker op wintersport. Van de huishoudens die twee keer modaal of meer verdienen, gaat 13 procent op wintersport. Tegenover 2 procent van de gezinnen die onder modaal verdienen. Een groot verschil dus.

Goedkoop op wintersport kan met deze tips

Heb jij het nu niet zo breed, maar ben je wel gek op skiën of de sneeuw? Dan hebben wij een paar tips voor je om goedkoop op wintersport te gaan.

Buiten de vakantie

De eerste is een inkoppertje, maar toch belangrijk om te vermelden. Heb je nog geen schoolgaande kinderen? Ga dan buiten de vakanties. Dat scheelt je een enorme bak met geld.

Kies het juiste land

Voor een goedkope skivakantie moet je niet naar Zwitserland. Ook veel delen van Oostenrijk en Frankrijk zijn prijzig. Denk daarom eens aan bijvoorbeeld Duitsland of Tsjechië. De prijzen liggen hier over het algemeen veel lager. Niet alleen qua accommodatie, maar ook qua skipas en eten en drinken. Bonustip: je kunt van te voren prijzen van skipassen in verschillende skigebieden met elkaar vergelijken.

Eten en drinken

Om op het laatstgenoemde door te gaan. Die drankjes en frietjes bij de skipiste zijn natuurlijk superlekker, maar het is een stuk goedkoper om je eigen drinken en lunch mee te nemen. Maak er een gezellige winterpicknick van, dan is het ook nog eens super gezellig.

Accommodatie

Je deur uitstappen en direct aan de piste staan is natuurlijk fantastisch, maar een accommodatie wat verder van de piste af scheelt veel geld. Er zijn veel particulieren die appartementen verhuren of een B&B runnen, kwestie van goed zoeken en dan vindt je vaak nog onontdekte pareltjes.

Skiuitrusting

Ski’s of een snowboard huren is vaak duur en als je van plan bent vaker te gaan, loont het zich zeker om op Marktplaats je eigen ski’s te kopen. Je hebt het er meestal het tweede jaar al uit en ze kunnen jaren mee. Ook voor kinderen koop je vaak voor een paar tientjes een leuke set tweedehands ski’s en schoenen. Als ze eruit gegroeid zijn kunnen ze door naar de volgende of je verkoopt het weer. Tweedehands shoppen is natuurlijk ook een goed idee voor alle skikleding.

Lessen

Als je zelf goed kunt skiën, dan kun je de beginselen natuurlijk zelf aan je kind leren. Is het voor jullie allemaal nieuw? Ga dan opzoek naar een kleine skischool, of kies ervoor om in de zomervakantie skilessen te nemen in Nederland. In de zomer zijn er vaak acties of aanbiedingen bij indoorskihallen, waardoor je vrij goedkoop lessen kunt nemen.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.