leukste-musea-peuters-in-nederland

Lang niet alle peuters worden er blij van om minutenlang naar een Rembrandt te moeten staren. Hoeft ook niet: in de musea uit onderstaand lijstje kunnen ze zich heerlijk uitleven zónder dat een strenge portier ze na één geluidje de deur uit kijkt.

Oyfo Techniekmuseum - Hengelo

'Nergens afblijven' is in het Techniekmuseum het motto. Hier gaan werkelijk alles over techniek: van ouderwetse uitvindingen tot slimme alternatieven voor de toekomst.

More content below the advertising

 

Kinderboekenmuseum - Den Haag

Spelenderwijs maken kinderen in dit museum kennis met jeugdliteratuur. Alle tentoonstellingen en workshops zorgen ervoor dat je kind voortaan geen boek meer laat liggen.

 

Professor Plons in het Maritiem Museum - Rotterdam

Hier luisteren kinderen naar verhalen van stoere zeemannen, ontdekkingsreizigers en havenwerkers. Voor de allerjongsten is er kinder-doe-expo Professor Plons. Daar helpen kinderen met vissen sorteren, schepen laden en lossen, de reisbestemming bepalen en een brand blussen.

 

Lees ook
8x leuke buitenuitjes met je kind (en nog bijna allemaal gratis ook) >

 

Spoorwegmuseum - Utrecht

In Het Spoorwegmuseum kunnen kinderen alle treinen van binnen tot buiten helemaal zelf ontdekken. Je kunt in het rijtuig van de koninklijke familie stappen, maar ook rijden in de allereerste stoomlocomotief. Trouwens: van 29 juni t/m 7 juli word je hier tijdens 'Het leukste reisje van Nederland' meegenomen naar het Cobra Museum, het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum, het Nationaal Militair Museum, Beeld en Geluid, het Rijksmuseum voor Oudheden én nog een zevende bestemming (maar die houden we nog geheim.)  

Pak je paspoort, koop je tickets hier met fijne korting en verzamel tijdens een unieke reis de stempels van alle bestemmingen. 

 

Villa Zebra - Rotterdam

Villa Zebra heeft tentoonstellingen met beeldende kunst voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag kan je kind zelf aan de slag in één van de workshops tijdens de 'klooimiddag' en tijdens (school)vakanties zijn er extra activiteiten. Ook leuk voor je peuter: de permanente tentoonstelling 'ZELF!'.

 

nijntje Museum - Utrecht

Kinderen stappen hier in de wereld van nijntje en haar vriendjes. In de dierentuin leren ze welke dieren er zijn en wat ze eten, in het huis van nijntje leren ze alles over verzorging. Verder ligt dit huis vol opdrachten, voorleesboeken, puzzels en spelletjes. 

 

Aviodrome - Lelystad

Hier ontdek je vanaf een unieke locatie alles over vliegtuigen. Test zelf in een tunnel wat wind met een vliegtuig doet, bekijk de 3D-film over de luchtvaart,  stap in de nagebouwde capsule van ruimtevaarder André Kuipers of duik in het grootste vliegtuig van Aviodrome.

 

Bakkerijmuseum - Hattem

De geur van vers brood komt je direct tegemoet: hier wordt ouderwets brood gebakken. Dus heb je altijd al over de schouder van de bakker willen kijken? Hier kan het. Op Zoover is dit museum vorig jaar trouwens beoordeeld als het beste dagje uit in ons land.

 

Beeld en Geluid museum - Hilversum

Beeld en Geluid zorgt ervoor dat je kind (of jij) voor één keer kan meemaken hoe het is om het nieuws te presenteren. Of als een ster op het podium te staan. 

 

Deltapark Neeltje Jans – Eiland in de Vrouwenpolder

Wat begonnen is als een museum over de Deltawerken, is uitgegroeid tot een compleet waterdorp inclusief aquarium én zeeleeuwen- en zeehondenshows. Let wel: de meeste buitenactiviteiten, dus ook het waterpark, zijn vanaf eind maart geopend.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >