Yolanthe: ‘Het moederschap heeft me rust gebracht’

15.06.2024 08:00
Yolanthe Cabau Fotografie: Mark Groeneveld

Yolanthe Cabau woont met zoon Xess (8) in Los Angeles. In deze column deelt ze haar ervaringen als single moeder en ­carrièrevrouw.

“Passengers from flight KL024 to Amsterdam, this is your final call to board.” Hup nog even snel een laatste mailtje eruit. Heb ik alle spullen van Xess? Alle kleurtjes en schriften? Ja oké, tas dicht. Oh shit ik vergeet mijn script. Tas weer open, papieren erin. Oke let’s go. Oh shit een telefoontje. Zal ik opnemen? Toch maar doen, dan is dat geweest. Bellend haast ik me met Xess naar het vliegtuig…

Lees ook – Yolanthe: ‘Wauw, eindelijk een man die zijn gevoeligheid ownt’ >

Gebalanceerde chaos

Pff we zitten. Eindelijk tien uur rust. Even geen notificaties, belletjes en mailtjes. Hoe ik mijn hoofd op dit moment omschrijf? Gebalanceerde chaos. Tja, ik ben druk en doe allerlei dingen tegelijk: een health business runnen, acteren, moeder zijn, een stichting hebben. Toch voelt het allemaal niet als teveel. Alles wat ik doe, doe ik met passie en ik heb de juiste mensen om mij heen verzameld die mij ondersteunen. Toch is het belangrijk om voldoende rust te nemen en momenten voor jezelf in te plannen om op te laden.

“Mijn telefoon gaat pas aan nadat ik Xess op school heb afgezet”

Vandaar gebalanceerde chaos. Want ja ik ben druk, maar ik zorg ook dat ik voldoende rust inplan. Zo
staat de ochtend in het teken van selfcare en Xess. Mijn telefoon gaat pas aan nadat ik Xess op school heb afgezet. De ochtend is dus echt voor ons samen en daar geniet ik enorm van. Nadat Xess naar school is gebracht, begint mijn werkdag en check ik mijn telefoon. Wanneer ik Xess ophaal van school, gaat mijn telefoon weer even uit. Dan heb ik tijd voor hem en tegelijk is dit een moment waarop ik kan opladen.

Rust en energie

Op dit moment zijn we onderweg naar Nederland. Ik moet een paar dagen in Amsterdam zijn voor mijn Free a Girl-event en de summer sale van Cabau Lifestyle. Daarna vliegen we naar Ibiza voor een paar dagen rust. Dat is voor mij balans. Ik denk dat het moederschap mij daarbij wel heeft geholpen. Tijd met
Xess doorbrengen geeft mij zo veel positieve energie en rust. Voordat ik moeder was bleef ik maar doorgaan. Nooit nam ik een momentje om te ontspannen.

Ja, het moederschap is ook lastig en vooral als je het in je eentje doet, maar het heeft mij ergens ook weer heel veel rust en balans gegeven. Tijd doorbrengen met Xess geeft mij energie, laad mij op en motiveert mij. Oke, nu even lekker slapen, film kijken en opladen. Over tien uur moet ik weer aanstaan.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.