Yolanthe: ‘Ik krijg daar gewoon geen goed gevoel meer van’

23.09.2023 08:00
Yolanthe Cabau Fotografie: Mark Groeneveld

Yolanthe Cabau woont met zoon Xess (7) in Los Angeles. In deze column deelt ze haar ervaringen als single moeder en ­carrièrevrouw.

Uitgaan in een club in LA en dansen op het podium? Niet helemaal mijn ding. Maar een playbackshow geven in mijn privéclub in mijn huis op Ibiza voor mijn vrienden en familie, let’s go! Wanneer ik met mijn inner circle van vrienden en familie ben, kan ik helemaal mijzelf zijn. Dan komt die gekkigheid in mij los en kan ik mega outgoing zijn. Ik houd van meezingen met liedjes, dansen, grapjes maken en gek doen.

Lees ook – ‘Ik vind het moeilijk om nieuwe mensen te vertrouwen’ >

Achtergrond

Toch ben ik ook die persoon die wat meer op de achtergrond kan staan in nieuwe groepen. Ik wil dan niet te veel aandacht trekken. Mensen die mij kennen van televisie of als actrice verwachten misschien dat ik graag in het middelpunt van de belangstelling sta. Toch is dat niet helemaal zo. Ik ga niet veel meer naar rode lopers of feesten met media. Behalve als ik zelf natuurlijk in de filmproductie zit of vrienden wil supporten. Ik krijg daar gewoon geen goed gevoel meer van en daar luister is dan ook naar.

“Mensen die mij kennen van televisie of als actrice verwachten misschien dat ik graag in het middelpunt van de belangstelling sta. Toch is dat niet helemaal zo”

Balans

Op zaterdagavonden vind ik het heerlijk om met een grote groep vrienden te gaan uiteten in down town LA. Doordeweeks heb ik behoefte om gewoon lekker thuis pasta te koken en met Xess spelletjes te spelen. Het is die balans die voor mij goed werkt. Sociale activiteiten en nieuwe mensen geven mij positieve energie en thuiszijn en me terugtrekken met familie laadt mijn geest weer op.