Yolanthe heeft inpakstress: ‘Weer verhuizen?’

29.06.2024 06:00
Yolanthe Cabau Fotografie: Mark Groeneveld

Yolanthe Cabau woont met zoon Xess (8) in Los Angeles. In deze column deelt ze haar ervaringen als single moeder en ­carrièrevrouw.

Het huis is een chaos. Overal liggen stappels kleding en tassen met schoenen. Eindeloze lijstjes in mijn hoofd en toch de constante vraag of ik alles wel heb. Oefening baart kunst, zou je zeggen, maar in werkelijkheid went het nooit. Oké, heel even inpakstress, maar daarna ultieme rust. We gaan naar huis. Ja, Ibiza is ons tweede thuis. Al voelt het nu nog even als grote verhuizing.

Ultieme geluksmoment

Elk jaar spenderen Xess en ik onze zomer in ons huis op Ibiza. De hele familie komt dan bij ons thuis. Alle dertien zussen en broers met alle aanhang. Helemaal compleet. Iedereen kijkt hier altijd zo naar uit. Urenlang tafelen, naar het strand met alle kinderen, thuis zonsondergang kijken met uitzicht op Es Vedrà, samen rondom het vuur zitten met homemade cocktails en Spaanse muziek op de achtergrond. Ik word
al blij als ik eraan denk. De zomer op Ibiza met de hele familie is mijn ultieme geluksmoment.

Lees ook – ‘Yolanthe: Het moederschap heeft me rust gebracht’>

Inpakken voor zeven weken klinkt als een eindeloze taak, maar het maakt het wel iets makkelijker dat we veel van onze zomerkleding in ons huis kunnen achterlaten, waardoor we er niet veel mee hoeven te slepen elke zomer. Voor mijn werk krijg ik hulp van mijn stylist Ritchie, die leuke setjes shopt die ik zelf nooit uit zou zoeken. Op Ibiza mag het allemaal wat makkelijker. Ik loop dan liefst in luchtige jurkjes, spijkershorts en cowboylaarzen.

Herkenbaar?

Inpakken voor Xess is een beetje een dubieuze kwestie. Aan de ene kant is het heel makkelijk, want hij loopt het liefste iedere dag in dezelfde shorts. Maar aan de andere kant maakt dit het ook lastig, want ik weet nooit wat ik voor hem het beste mee kan nemen. Vaak neem ik verschillende kleuren shorts en shirts mee zodat die wel leuke setjes heeft. Eindstand? De helft heeft die niet aan. Herkenbaar voor andere
moeders?

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.