Remy Bonjasky: ‘Als je dochter een pruillipje opzet bezwijkt elke papa’

29.05.2021 08:02
Remy Bonjasky

Remy Bonjasky woont samen met Renate Goet, zonen Cassius en Dean uit eerdere relaties en dochter Skye. Elke maand deelt Remy zijn belevenissen.

Een column schrijven voor Kek Mama, hoe leuk is dat? Daar gaat-ie dan, mijn eerste.

Beyoncé zei ooit: “Who run the world?” Inmiddels weet ik wel wie dat zijn. Ik heb er namelijk één van en ze heet Skye (4). Skye heeft twee broers Cassius (17 jaar, 1 meter 98 lang, schoenmaat 48,5) en Dean (11 jaar, 1 meter 56 lang). Beide jongens lopen goed in de pas. Ze hebben zeker hun weerwoordje klaar, maar daar is alles ook mee gezegd.

In tegenstelling tot Skye. Niet dat ik het wil laten lijken alsof ze een probleemkind is hoor, ze is een superlieve meid, maar wel heel pittig en eigenwijs. Waar de jongens ja en amen zeggen als ik ze een opdracht geef, wil Skye eerst van alles weten. De ‘waaroms’ en ‘hoezo’s’ vliegen me om de oren. En als ik haar wil helpen roept ze: “Ik wil het zelf doen!” Hebben alle meisje van vier dit of ligt het aan mij?
 

Lees ook
‘De peuterpuberteit is pittig, maar vierjarigen zijn nóg heftiger’ >

 

Eigenwijs

Op een dag moest Renate vroeg de deur uit, dus stond ik er alleen voor om Skye klaar te maken voor school. Het begint al bij het wakker worden.

“Waar is mama?”
“Die is al weg, schatje.”
“Ik wil dat mama mij wakker maakt en niet jij, papa.”

We gaan douchen.
“Mama wast mijn haartjes altijd met de andere shampoo.”

We gaan aankleden.
“Ik wil zelf mijn jurk aantrekken, papa.”

Het eten gaat in een tempo van likmevestje, maar dan is mevrouw eindelijk klaar. Schoenen aan en weg. O nee, toch niet.
“Papa, ik wil mijn glitterschoenen aan en niet mijn gympen.”

De klok tikt maar door en ik kijk naar het plafond en ik zeg: “HELP!”

Als lieve, stoere papa heb je geduld op te brengen, je stempel te drukken en een goede opvoeding te geven, maar dat lukt niet als je dochter je lief aankijkt en een pruillipje opzet. Op zo’n moment bezwijkt elke papa en krijgt ze toch haar zin.

Beyoncé had gelijk. “Girls run the f**king world.”
 

Remy Bonjaski bij de Olympische Spelen

Wil je meer van Remy zien? Tijdens de Olympische Spelen 2021 gaat hij op de terugweg in het vliegtuig met sporters van TeamNL in gesprek over hun belevingen in Tokyo. Het is het alternatief voor de populaire ‘Medaille Taxi’, waarmee bij de Spelen in Rio de Janeiro (2016) en PyeongChang (2018) medaillewinnaars na hun wedstrijd voor een huldiging naar het Holland Heineken House werden gebracht en onderweg werden geïnterviewd. Meer info vind je hier.

 

Deze column staat in Kek Mama 06-2021.

 

 

Meer lezen? Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.