9 redenen waarom een eigenwijs kind hartstikke leuk is

25.09.2019 14:22
redenen waarom eigenwijs kind leuk Beeld: Shutterstock

Vraag je je weleens af of jouw koppige kind ook maar met íets in de pas kan lopen? Een eigenwijs kind heeft een hoop voordelen – het is maar hoe je ernaar kijkt.

 1. Nee, hij is niet bazig; hij heeft gewoon leiderschapskwaliteiten. Oké, én hij is misschien een beetje bazig. Wanneer je kind ook leert dat hij anderen niet continu moet overschaduwen, en andere meningen moet respecteren, is bazigheid helemaal geen slechte eigenschap. Je kind neemt graag initiatief. Chapeau! Daar zijn een hoop mensen heel succesvol door geworden.
   
 2. Je kind is een onafhankelijke, zelfstandig denker. Dus geen meeloper. Een kind dat altijd authentiek blijft; is dat niet de wens van iedere ouder?
   
 3. En komt uit voor zijn mening. Kun je brutaal noemen, maar het is óók eerlijk.
   
 4. Hij komt goed voor zichzelf op. Wie eigenwijs genoeg is om zijn mening te uiten, durft het ook te zeggen wanneer iemand zijn grenzen overschrijdt. Best een veilig idee, toch?
   
 5. Wie eigenwijs is, is meestal vasthoudend. Een doorzetter. Hoezó kan hij geen pasta bolognese maken als hij zes is? Wedden van wel? (Speel je kaarten goed, we geven maar een voorzetje.)
   
 6. Hij leert dus ook fouten maken. Nu nog even leren hoe hij het een volgende keer beter doet – maar dat weet ‘ie natuurlijk ‘heus wel’.
   
 7. Al leert jóu dat de nodige lessen geduld en loslaten. Onmisbare skills, als ouder. Dus dankjewel, lieve eigenwijs. Ook namens de broertjes en zusjes, die dat pad nu niet meer hoeven te effenen.
   
 8. Hij heeft een groot probleemoplossend vermogen. Want hoe red je het anders, als jouw manier de beste is?
   
 9. En is een geboren onderhandelaar. Wie zijn zin wil krijgen, zal mensen voor zich moeten winnen. Leert je kind van argumenteren én incasseren. Hartstikke handig voor later.

   

Meer Kek Mama? Volg ons op Instagram.