‘Seks als de kinderen thuis zijn? Ik vind het lastig’

13.08.2021 04:42
Patricia van Liemt

Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van Maria (11) en Phaedra (8). Elke vrijdag schrijft ze rake, eerlijke, grappige en vooral herkenbare columns over haar leven en het moederschap.

Met stip het aller- aller- allerergste wat je als kind kon overkomen, was je ouders betrappen op seks.

Ik heb het vroeger twee keer meegemaakt. De eerste keer was ik een jaar of tien en stond ik voor een slaapkamerdeur die op een volstrekt willekeurig en onverklaarbaar moment op slot was gedraaid. De tweede keer was in Parijs, toen we met het gezin een weekend naar Disneyland gingen: mijn ouders vierden de afterparty van de electrical parade tussen de lakens.

En dan ben je zelf ouder.
 

Lees ook
Betrapt tijdens de seksiësta: ‘De Spaanse schoonmaakster schrok zich rot’ >

 

Op slot

Wij wonen in een jaren 30-huis met jaren 30-deuren. Alle sleutels zijn door de jaren heen foetsie geraakt – waarschijnlijk hadden de eerste bewoners een spetterend seksleven en is het bij elke nieuwe eigenaar (met kinderen) steeds een beetje minder geworden. Anyway, toen wij het huis kochten, kregen we een handjevol verkleurde bruine sleutels in onze handen gedrukt. Hiermee werd meteen het lot van ons toekomstige seksleven bepaald: verroest.

Toen mijn kinderen tussen de 4 en 8 jaar waren, was mijn libido nergens te bekennen. Inmiddels zijn ze wat groter en heb ik een haakje (ik vind de oude deurklinken te mooi om te vervangen) bij de bouwmarkt gehaald om ons seksleven op te krikken. Zo kan onze slaapkamer ‘op slot’ en kunnen wij in complete rust genieten van onze small world after all – al vind ik het alsnog lastig om me te ontspannen hoor, zeker als ik weet dat de kinderen wakker zijn.
 

Extra schermtijd

Voor veel ouders is een iPad de redding voor hun seksleven. En hoewel ik deze schermtijd normaal gesproken liever inzet om zelf een serie te kunnen kijken (ik weet ‘t, prioriteiten), ben ik tijdens de vakantie wat soepeler. Daarom heb ik voor vertrek tóch nog even snel Disney Plus op de iPads van mijn dochters gezet.

To be continued…

 

Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van 2 lab baby’s Maria (11) en Phaedra (8). Ze werkte o.a. bij Qmusic en 100% NL. Haar succesvolle podcast serie Let’s Talk About Sex(e) hoor je nu op GoodLIFE Radio. Haar man woont doordeweeks in Zwitserland, wanneer ze probeert kids, werk en girls nights zo goed en zo kwaad te combineren. In haar debuut roman ‘De Lab Baby’ vertelt ze over haar persoonlijke ervaringen met IVF.

 

 

Meer columns van Patricia? Elke vrijdag komt er een nieuwe column op KekMama.nl. Lees hier de eerdere columns.