‘Een van de leukste dingen aan moeder zijn is dat ik mezelf ook vaak weer even kind voel’

30.05.2021 11:33
Nicolette Kluijver

Presentatrice Nicolette Kluijver is moeder van Isabella en de tweeling Ana Sofia en Jesse.

Een van de leukste dingen aan moeder zijn is dat ik mezelf ook vaak weer even kind voel. Samen gillend van de glijbaan, te veel deeg proeven tijdens het koekjes bakken, experimenten met make-up, en een van mijn lievelingsbezigheden: zandkastelen bouwen met driedubbele gracht en vrijstaande torens met sculpturen en details. Vaak genoeg liepen mijn kinderen al weg om van de glijbaan te gaan terwijl ik nog ijverig bezig was. Het moet er best gek uit hebben gezien voor passanten, zo’n volwassen vrouw die in haar eentje een zandkasteel aan het bouwen is.
 

Pretpark

Met het voorjaar op komst ging ik (vóór corona) weer op jacht naar de leukste uitjes voor mijzelf en mijn spruiten. Zo waren we in een pretpark dat eigenlijk alles wel heeft voor een perfect voorjaarsuitje. We waren niet de enigen met dit idee, maar ik was gewapend met een tas vol krentenbollen en limonade. Niemand kreeg ons gek!

Uren in de rij voor een rondje in de trapzwaan. “We willen zo graag, mama.” Eenmaal aan de beurt trap je je helemaal scheel, want niemand trapt mee, en eindelijk aangekomen midden op het meer willen ze er alweer uit. Met klotsende oksels naar de kant trappen, maar mijn zwaan stuurt natuurlijk weer met een afwijking, om met zweetsnor in de rij te staan bij de volgende uitdaging: het schip. Zo’n schip dat net niet over de kop gaat, maar wel bijna. Terwijl ik groen aanloop en me afvraag waarom je voor dit schip minimaal 1,20 meter groot moet zijn en niet minimaal 1,80, kijk ik opzij en zie ik mijn drie pretletters met hun armen in de lucht genieten. Voor die gezichten wil ik nog wel honderd keer groen aanlopen.
 

Lees ook
Nicolette Kluijver over de opvoeding van haar kinderen: ‘Het hoeft niet perfect te zijn’ >

 

Lekker gek

Moeder zijn is toch geweldig! Suikerspinnen eten tot je een roze plaksnor hebt. Hardop lachen om de bokkensprongen van de jonge geiten op de geitenboerderij. Kliederen met vingerverf. Nu vinden ze het nog leuk dat ik mee wil doen met alle gekte, dat is over een paar jaar wel anders. Maar als ze straks groot zijn en zelf misschien kinderen mogen krijgen, doe ik als oma weer lekker gek mee op de trapzwaan en in de zandbak. Ik kan niet wachten. 
 

Deze column staat in Kek Mama 06-2021.

 

 

Meer lezen? Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.