Mariëtte deelt ergernis: ‘Waarom hebben familiekamers maar één stopcontact?’

19.07.2022 06:20
Mariette Middelbeek

Mariëtte Middelbeek is journalist en auteur, en columnist voor Kek Mama. Samen met haar man Erik heeft ze twee kinderen: zoon Casper en dochter Nora.

Van alle dingen waar ik me vroeger druk om maakte op vakantie, stond ‘stopcontacten’ doorgaans niet erg hoog op mijn lijstje. Hooguit scoorde ik op Schiphol nog snel zo’n reuzehandige wereldstekker om in verre oorden totaal onbekende stopcontacten mee te bedwingen, maar dat was het dan wel zo’n beetje.

Tot kinderen, zoals zoveel zaken, ook dit op zichzelf onbeduidend lijkende detail veranderden. Want wat voelde ik me onthand een paar jaar geleden, tijdens een vakantie op het op zich heerlijke Griekse eiland Samos. We hadden een familiekamer die kennelijk was bedacht voor een heel klein familietje, want voor vier personen was het vooral erg voorgestouwd allemaal, maar goed, dat was het probleem niet.

Stopcontact-grappen

Het probleem was dat in de hele familiekamer het ongelooflijke aantal van één stopcontact te vinden was. En dat bezorgde me aanzienlijke stress, want twee iPads, twee telefoons, een laptop en een waterkoker voor warm fleswater gaan niet heel prima op één stopcontact. Nu de kinderen zeven en zes zijn en het vakantie-wise allemaal relaxter wordt, denk ik weleens dat ik me toen een tikje aanstelde, maar goed, ik had er stress van.

” Twee iPads, twee telefoons, een laptop en een waterkoker gaan niet heel prima op één stopcontact”

Zoveel stress dat ik er kwistig over appte met twee vriendinnen in een appgroepje en aangezien zij nog geen kinderen hadden én zich op dat moment in herfstig en regenachtig Nederland bevonden, proefde ik niet al te veel bijval. Bij terugkomst waren de stopcontact-grappen niet van de lucht en alle keren daarna dat ik op vakantie ging, moest ik het weer horen. Terecht ook wel, maar je kan je er maar druk om maken.

Lees ook – ‘Kan ik mijn kinderen vragen zich op vakantie aan te passen aan het slaapritme van de jongste?’ >

Ik word gek

Fastforward naar nu. Beide vriendinnen hebben kinderen, een van hen toog onlangs met haar baby naar Zeeland. Een wereldreis, gevoelsmatig, hoe bereisd de vriendin in kwestie ook is. Met een kind naar een huisjespark is immers van een geheel andere orde dan met z’n tweeën de binnenlanden van Argentinië bestormen. “Ik hoop op goede stopcontacten voor je”, grapte ik vooraf nog.

En toen, twee dagen later, kwam het appje waar ik, zo realiseerde ik me toen pas, toch al die jaren op had gewacht. Mijn moment of het grote gelijk, de ultieme genoegdoening. Er zijn hier maar twee stopcontacten en ik word gek. Wat ik zeg, de binnenlanden van Argentinië zijn makkelijker te bereizen. Als daar tenminste stopcontacten zijn.

Dit artikel staat in de Kek Mama Zomerspecial 2022.

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.