Johanna: ‘Ik gaf mezelf de taak om een uitstekende wingwoman te zijn die avond’

03.05.2024 06:00

Meet Johanna (36): biologiedocent, seksuele gezondheidsconsulent, en mama van twee jongens (5 en 7). Na haar recente scheiding jongleert ze met het ouderschap en deelt ze haar avonturen en inzichten.

“De silver lining van dit hele single co-ouder bestaan is dat er opeens ruimte is voor een sociaal leven. Voorheen was mijn tijd gevuld met het zorgen voor de kinderen en nu mag ik op sommige dagen volledig gefocust zijn op mezelf. Drankjes doen, feestjes, festivals, soms een sauna of een weekendje weg, noem maar op.

Een extra dimensie

Tijdens mijn uitjes geniet ik intens van de connectie die ik maak met de mensen om me heen. Ik ga op in de energie van een vriendschap of een nieuwe ontmoeting. Zo was ik laatst een weekend eropuit en kan ik al heerlijk ‘voorpretteren’ bij wat zo’n avond waarin ik alles kan loslaten gaat brengen. Het idee dat ik me nu alleen maar aan mijn eigen grenzen hoef te houden, dat alles kan en mag, is op zichzelf al opwindend genoeg.

Nu was er echter een extra dimensie aan toegevoegd, want ik was niet de enige single die eropuit ging. En als er iets is wat ik machtig mooi vind, is het iemand anders een ‘succesvolle’ avond te bezorgen. Ik gaf mezelf de taak om een uitstekende wingwoman te zijn voor de avond, niet wetende dat het er uiteindelijk voor zorgde dat ikzelf scoorde in de breedste zin van het woord.

De perfecte wingwoman

Mijn vriendin heeft een bepaald type en laat het nou net zo zijn dat in het danscafé waar wij heerlijk losgingen op de deuntjes van het moment, er een surfdude rondliep. In het begin ging meneer nogal op in zijn eigen wereld, lekker laid back genieten van al het schoons om hem heen. Toen was het moment dat ik mijn skills kon laten gelden. Hij liep voorbij en knoeide wat bier op de arm van mijn vriendin. Volledig verbolgen en overdreven begon ik haar arm schoon te vegen. Hoe kan hij nou bier op haar arm knoeien?!

De vriend van surfdude, ik denk een mede wingpersoon, pakte het signaal feilloos op. Hij greep het t-shirt van zijn vriend en begon daarmee de arm van mijn vriendin droog te deppen. Mijn vriendin kreeg door wat er gebeurde, surfdude werd opeens alert en het was raak. Gezichten die dicht bij elkaar kwamen, een glimlach hier en daar en toen……was het in een keer over.

Vol verbazing

Mijn vriendin draaide zich naar mij toe en zei heel droog: ‘Nee, van dichtbij toch niet.’ Ik wist van verbazing niet hoe ik moest reageren, ik had verdorie zo mijn best gedaan. In de tussentijd stond de vriend van surfdude zich net zo te verbazen over wat zich net afgespeeld had. Hij voelde ook de teleurstelling. We keken elkaar aan, vragend om uitleg. Maar deze kwam niet, we wisten het niet. Dus… en nu?

Zijn vriend keek me aan en vroeg: ‘En wij? Zijn wij wel een succes?’ Ik keek terug, recht in zijn ogen en zei: ‘Ja, kan wel toch?’, met een glimlach erbij. Hij greep zijn kans. Dit leidde natuurlijk weer tot grote hilariteit bij mijn vriendin die alles toeschouwde vanaf de zijkant.

Wat een feest! Samen met geliefden zo kunnen genieten van de bizarre wendingen die het leven met zich mee kan brengen is mij alles waard en dan is het toch wel erg leuk dat dit nu vaker kan.”

Lees meer van Johanna:
Johanna: ‘Wat een feest! Je hebt vrijheid en mag weer vissen in die immense zee’
Johanna: ‘Bij het eerstvolgende feestje sta ik opeens ordinair te tongen’
Johanna: ‘Hij wil haar zo snel mogelijk introduceren aan de kinderen’

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.