Johanna: ‘Hij wil haar zo snel mogelijk introduceren aan de kinderen’

19.04.2024 06:05

Meet Johanna (36): biologiedocent, seksuele gezondheidsconsulent, en mama van twee jongens (5 en 7). Na haar recente scheiding jongleert ze met het ouderschap en deelt ze haar avonturen en inzichten.

“Hij heeft gewonnen. Althans, zo voelt het. Hij wil haar zo snel mogelijk introduceren aan de kinderen. Ik vind het (nadat we slechts zes maanden uit elkaar zijn en zij slechts drie maanden samen) hier nog te vroeg voor. Veel te vroeg.

Hij is verliefd

Mijn argumenten in de afgelopen gesprekken, ruzies, discussies doen er voor hem niet toe. Hij is verliefd en het is voor hem serieus genoeg voor deze stap. Ik raak geëmotioneerd. Woede, frustratie en verdriet nemen de overhand. Zodra hij begint met praten merk ik dat ik alle ratio verlies. Waarom ziet hij het niet? Ik wil dat hij doorheeft hoeveel pijn het mij doet, wat voor impact dit heeft op mijn leven en bovenal op dat van de kinderen.

Het komt vanuit mijn ziel, vanuit mijn tenen en het lukt met niet om mezelf in bedwang te houden. Ik verhef mijn stem, wil het liefst schreeuwen, gebruik nare woorden. Ik wil hem raken, hem door elkaar schudden.

Lees ook – Tara: ‘Een enorme schijtluier bij de oppasoma is het toppunt van mazzel’

Mijzelf opzij zetten

Waarom moet het zo snel? Waarom blijft hij zo gretig grijpen naar dat nieuwe plan? Alles wat ik zeg, lijkt te verdwijnen in het niets. Mijn emoties kaatsen terug naar mezelf en de stukken van mijn uiteengespatte hart moet ik zelf bijeen rapen. Het enige wat ik nu nog kan doen is het zo goed mogelijk regelen voor mijn jongens. Zij moeten hier zo min mogelijk last van hebben. Ik moet dus mijzelf opzij zetten, deze gevoelens verwerken, erdoorheen werken. Iedere vezel in mijn lijf wil dit niet, maar het moet. 

“Het komt vanuit mijn ziel, vanuit mijn tenen en het lukt met niet om mezelf in bedwang te houden”

Het belang van de kids

Hij zal de kinderen vertellen over zijn nieuwe vriendin. Het hele stappenplan dat hij bedacht heeft om haar te introduceren in werking zetten. Daar hoort ook bij dat ik die met hem én haar om de tafel moet zitten. Zij krijgt immers te maken met mijn kinderen, dus dan zijn een gedeelde visie en afspraken belangrijk. Maar jeetje, wat zal dit een enorme uitdaging worden. Al die grote emoties parkeren, open staan voor haar woorden, voor zijn woorden. Het beeld dat ikzelf heb gecreëerd loslaten om zo ruimte te maken voor iets nieuws.

Lees ook – Samyra over hoofdluis: ‘Ik steek het dier gewoon genadeloos in de fik’

Als mantra in mijn hoofd blijf ik bij het belang van de kinderen. Het is nodig dat ik mijn heftigheid in toom kan houden, want in deze situatie voel ik me al de verliezer….ik wil niet dat dit ook zo zal zijn voor hen.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.