‘Als het op Parijs aankomt zijn wij hopeloos romantisch’

31.01.2023 12:47
Jannine Berkelaar Beeld: Nine IJff

Jannine Berkelaar is hoofdredacteur van Kek Mama. Samen met haar man Erik heeft ze dochter Elin (10) en zoon Mats (8).

De enige avond in juli dat het regende vorig jaar was precies de avond dat wij als gezin de Eiffeltoren beklommen. De druppels sloegen ons in het gezicht, maar het deerde ons niet. Parijs is namelijk altijd een goed idee. Dat vinden de kinderen inmiddels ook en niet alleen om dat populaire pretpark dat er huist. Dat is voor ons geen vast onderdeel van de Franse citytrip.

De stad van de liefde

Toen ik Erik ontmoette woonde hij in de stad van de liefde. De dierbaarste herinneringen van onze prille relatie ontstonden in de mooie Franse hoofdstad. Sinsdien heeft Parijs een speciaal plekje in ons hart. Ik werd er ten huwelijk gevraagd (ook in de regen trouwens), Elin heet voluit Elin Amélie, in onze slaapkamer hing jarenlang een foto van de Eiffeltoren en afgelopen kerstvakantie bouwden we gezamenlijk diezelfde toren van Lego, slechts 10.001 stukjes. Tja, als het op Parijs aankomt zijn wij hopeloos romantisch. De stad weet ons keer op keer te verrassen.

Lees ook – Betrapt tijdens seks: ‘De rest van de vakantie hebben we de romantiek maar verbannen’ >

Parijs

Terwijl ik dit schrijf besef ik dat het niet alleen de stad is die ons zo in het hart raakt. Het is ook het delen van een passie. Iets waar we allemaal blij van worden en van genieten. De gezamenlijke liefde voor deze stad maakt onze onderlinge band sterker. Tijd om onze volgende trip te plannen met de reistips van Femke (te lezen in Kek Mama 02-2023, nu in de winkel). En je begrijpt, een bezoekje aan het pretpark van die welbekende muis mag dit keer uiteraard niet ontbreken.

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.