Gasthoofdredacteur Maria Tailor: ‘Kritiek leveren is makkelijker dan begrip hebben’

04.07.2023 14:51
Maria Tailor Kim Feenstra Fotografie: Martika Avalon

Maria Tailor (39) is modeontwerper en influencer en moeder van Amelle (8) en Jean (6). Samen met haar schoonzus Kim is ze deze maand gasthoofdredacteur van Kek Mama.

Ik vind het leuk en bijzonder dat ik samen met mijn schoonzus Kek Mama nummer 07 mag invullen. Ik heb een bijzondere band met Kim en daarom vind ik dit een waardevol avontuur. Net zoals onze trip naar Italië. We gingen met de auto en drie kinderen. Het was kotsen en brullen geblazen, bijna zestien uur lang. Dit avontuur lees je in het nummer.

Lees ook – Gasthoofdredacteur Kim Feenstra: ‘Wat wij vrouwen gemeen hebben is wat ons verbindt’ >

Sikkelcelziekte

Onlangs ben ik met trots ambassadrice geworden van het Sikkelcelfonds. Ik ben zelf drager van een variant en ook mijn nichtje heeft sikkelcelziekte. In een van de verhalen in dit nummer lees je waarom het zo belangrijk is om kennis te delen over deze ziekte, die vooral voorkomt bij mensen van kleur.

Sisterhood

Het thema Sisterhood vind ik heel krachtig. Dat is wat wij vrouwen zijn, sisters. Iets wat we vaak vergeten in de waan van alledag. En door alles wat de maatschappij van ons verlangt. Ik hoop dat we elkaar steeds meer op waarde zullen weten te schatten en elkaar meer gaan upliften.

“Ik hoop dat we elkaar meer gaan upliften

Door mijn werk als influencer en tv-persoonlijkheid maak ik helaas vaak mee dat vrouwen zich negatief uitlaten over elkaar. Kritiek leveren is makkelijker dan begrip hebben voor elkaar. Iedere vrouw doet haar best op haar eigen manier en we zouden daar meer inspiratie uit moeten halen. Vrouw zijn is prachtig, maar kan een hell of a journey zijn. Daarom hebben we elkaar nodig.

Voor de rest is het nummer gevuld met onder andere mode, sterke verhalen en grappige anekdotes. Helemaal Kek Mama, maar met een vleugje Maria en Kim.

Liefs,

Maria

Kek Mama 07-2023 is vanaf 4 juli verkrijgbaar in de winkel.

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.